TIBERIU TROIA

Fete si nationala – cursa 50cc – filmare Targu Mures, 30 iulie 1995

Două clase de concurs, fete și națională, fără nici o legătura între ele, alăturate la start numai datorită vitezei apropiate pe care o dezvoltau motoarele.

În cursa comună a claselor fete și națională, după un început furtunos, cu 2 victorii obținute la începutul sezonului, Otilia Panca a trebuit să se recunoască învinsă de Andreea Marcu, aflată la prima victorie din carieră.

în interviul dat înainte de cursă, Otilia a vorbit aproape numai de ghinion și, de data asta, chiar a avut parte de el.

fete si nationala

Levente Ferenczi, mai 1997 – Novisad, Cupa Balcanica

La cealaltă clasă, Levente Ferenczi și-a continuat parcursul fără greșeală, urmat de juniorul Ionut Pascotă, care promitea încă de atunci.

Levente a pilotat una dintre motocicletele construite de tatăl sau, Laszlo Ferenczi, Maestru al Sportului și multiplu Campion Național, unul dintre cei mai mari preparatori de motoare din România, recunoscut oficial mult mai târziu drept “Tatăl Mobrelor”, titlu onorific oferit de Federația Română de Motociclism, la festivitatea de premiere a sezonului 2014.

fete si nationala

Laszlo Ferenczi, învingător la 50cc pe circuitul Pipera-Toboc, București, 1979, felicitat de Ștefan Iancovici și col. Gheorghe Didescu

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul  POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*