TIBERIU TROIA

Cursa 250cc – etapa a 2-a a Campionatului National – filmare Targu Mures, 30.07.1995

cursa 250cc.1

Cursa 250cc fara istoric, tipica pentru sezonul 1995, ultimul pentru vechea echipa General Turbo, destramata de probleme interne.

Ce putea sa se intample intr-o cursa in care se lupta 2 piloti ai aceeasi echipe, din care unul are o motocicleta cu sasiu de CZ motocros si motor produs in IMGB, care scoate cu greu 45 CP, iar celalalt se bucura de o Honda RS bine intretinuta si cu vreo 35 CP mai mult ?

In mod normal, la finalul cursei, intre cele doua motociclete ar fi trebuit sa fie un tur diferenta, daca fiecare pilot si-ar fi facut cursa, dar aici nu mai era vorba de cursa normala, ci de demonstratii de facut si de lucruri de dovedit.

Au urmat declaratiile facute televiziunii, la fel de ciudate, ca si simulacrul de cursa transmis pe post, dupa care, pentru ca spectacolul sa fie complet, un al 3-lea membru al aceleiasi echipe sa faca contestatie impotriva unuia dintre cei 2 care se luptasera in cursa.

Din aceste motive, nici macar eu nu indemn la 20 minute de rabdare, atat cat este necesar sa se urmareasca cursa, dar imi fac datoria si o postez.
Probabil ca sunt mai interesante interviurile pilotilor, in care declaratiile sunt facute pe masura IQ-ului fiecaruia.

La cursa a fost spectator si unul dintre cei mai talentati piloti de motocros, in mare forma in acea perioada, cel care nu stia ca avea sa devina unul dintre cei mai puternici piloti de viteza pe circuit ai anilor urmatori, prietenul meu Florian Pop.

Daca totusi vreti sa urmariti o cursa 250cc, cu sunetul tipic al motoarelor in 2 timpi, care nu mai sunt folosite in marile competitii de cativa ani si de care mie mi-e dor, pregatiti o cafea si inchideti telefonul timp de vreo 20 minute…

One thought on “Cursa 250cc – etapa a 2-a a Campionatului National – filmare Targu Mures, 30.07.1995

  1. CimpA

    Ce comentarii pe Vrajitoru =)))totusi frumoasa cursa decat aia in care a ramas un singur pilot pe pista :)) frumos sunetul 2 timpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*