TIBERIU TROIA

Marzocchi – încă un nume legendar din industria moto care dispare

Trustul Tenneco, proprietar al firmei Marzocchi din 2008, a anunţat că va opri producţia de componente şi amortizoare pentru motociclete şi biciclete.

Marzocchi

 

Înfiinţată în 1949 de fraţii Guglielmo şi Stefano Marzocchi, firma italiană a produs componente pentru suspensii de biciclete şi motociclete, mulţi producători echipând motocicletele cu elemente Marzocchi, printre care Moto Morini, Ducati şi Triumph.

Produsele Marzocchi erau preferate celor ale concurenţei pentru că nu erau sigilate, puteau fi reparate, existau kituri de reparaţie şi manuale de service.

Tenneco intenţionează să cedeze unui alt producător producţia actuală, după care să închidă fabrica din Bologna, unde lucrează 127 angajaţi.

Companie cu o cifră de afaceri de 8,4 miliarde dolari, cu sediul în Illinois, USA, având 29.000 angajaţi, Tenneco este unul dintre cei mai mari producători de piese auto, deţinând mărcile Monroe, Walker, XNOx şi altele.

Marzocchi

Se pare că, prin închiderea operaţiunii Marzocchi, concernul va economisi 7 milioane dolari anual, aşa că nu se întrevăd multe soluţii pentru redresarea legendarei mărci.

 

Sursa: Tenneco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*