TIBERIU TROIA

Shark şi Suomy la EICMA – Producătorii de căşti ne împărtaşesc din secrete

Shark

La orice expoziţie importantă de motociclete sunt prezenţi şi producătorii de accesorii, dintre care, la loc de cinste sunt fabricanţii de căşti.

Toate firmele sunt gata să vândă, dar unii strâmbă din nas când e vorba de o piaţă mică, cum e România.

Îmi aduc aminte că, înainte de începerea crizei financiare, în 2008, am stat ca milogul pe la uşile standurilor unor astfel de producători şi nu am reuşit să stabilesc o întâlnire.

Intenţionam să import produsele acestor firme, pe vremea aceea având nu mai puţin de trei magazine de accesorii moto şi o cifră de afaceri impresionantă pentru România. Cu toate astea, oamenii de contact de la unii producători pur şi simplu au refuzat să piardă 15 minute cu mine şi surpriza era că nu reprezentau firme de top, ci unele din eşalonul doi.

Dacă ar fi ştiut că eu vindeam peste 1200 de căşti pe an, probabil că s-ar fi purtat altfel, dar nu aveau timp de pierdut cu mine.

Shark

Vina poate aparţinea personalului, poate modul de abordare era dictat de conducerea firmei, sau era un amestec nefericit din ambele, dar acum nu mai contează.

Având încă în minte atitudinea total neprietenoasă a celor de care vorbesc, am plecat la EICMA cu intenţia să contactez nişte producători de căşti, ca să facem un scurt material filmat pentru emisiunea La Volan, de pe Digi24.

Am plecat împreună cu prietenul meu, Alex Zeres, realizatorul emisiunii şi, ca să nu avem parte de surprize neplăcute, am rugat un alt prieten, pe Dan Demetrescu, importator de accesorii moto, să ne pună în legatură cu furnizorii lui, în speranţa că vom fi primiţi şi ne vom putea realiza materialul.

Am vizitat standurile unor producători care sunt în creştere, Shark şi Suomy şi am fost primiţi cu braţele deschise şi cu maximă amabilitate în ambele locuri.

Standuri mari, multe modele, noutăţi faţă de sezonul trecut şi, mai ales, multe căşti pe care le puteai testa şi compara.

Shark

În fiecare stand am stat de vorbă cu câte un manager de la creaţie-design şi cu câte un om de la marketing. Am încercat să aflam câte ceva despre partea nevăzută a producţiei de căşti, despre materiale şi teste de rezistenţă, pentru că toata lumea întreabă numai de vânzări.

Cu răbdare, prezentându-ne produsele ca şi cum ar fi vorbit cu un începător fără nici o legatură cu motocicleta, sau cu căştile, specialiştii ne-au dat toate explicaţiile necesare, cu ajutorul cărora oricine ar fi putut să aleagă o cască în funcţie de motocicleta utilizată şi modul în care ar fi folosită.

În orice caz, am fost impresionat de mobilitatea ambelor firme, toţi cei pe care i-am întâlnit mărturisind că sunt într-o bătălie permanentă pentru creşterea calităţii şi implementarea noilor tehnologii şi materiale.

Am aflat multe detalii interesante şi o parte din informaţii le-am inclus în reportajul nostru, care va fi difuzat în curând la Digi 24, după care va fi postat şi aici.

Shark

Vestea bună este că toate modelele de casti de la Shark şi Suomy pe care le-am văzut la EICMA pot fi găsite în Bucureşti, la magazinul importatorului Motor Team, aflat pe Bulevardul Timişoara, nr.34, sector 6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*