TIBERIU TROIA

Test şi prezentare Yamaha Super Tenere XT 1200 Z – varianta video

Apărută în anul 2010, Yamaha Super Tenere XT1200Z a fost gândită ca o alternativă japoneză la cea mai vândută motocicletă din clasa Adventure, BMW R 1200GS.

Produsă în Japonia, Yamaha Super Tenere este o motocicletă foarte stabilă şi confortabilă, aceste caracteristici datorându-se masei relativ mari a motocicletei, de 262 kg la plin.

Calitatea finisajelor este ireprosabilă, ca la orice motocicletă Yamaha produsă în Japonia, dar numai calitatea nu poate fi decisivă în alegerea unei motociclete.

Sunt obligat să compar acest model cu R 1200 GS, motocicleta fiind lider de piaţă la această categorie, fiind oferită cu un pachet generos de accesorii, unul din principalele avantaje ale acestui model.

S-a constatat că marea majoritate a celor care optează pentru GS, aleg varianta accesorizată, motocicletele japoneze fiind livrate în versiune standard, spre deosebire de cele ale producătorului german, care a extins metodele de marketing folosite în industria auto şi la vânzările de motociclete.

Avantaje: Confort la drum lung, consum scăzut, stabilitate şi senzaţie de siguranţă.

Dezavantaje: Preţ mare, lipsa unui pachet de opţionale (dar având o listă de accesorii care pot fi comandate separat), 112 CP faţă de 125 CP ai modelului GS.

Cu avantaje şi dezavantaje, Yamaha Super Tenere rămâne un concurent serios la clasa Adventure, preţul oferit de compania Motodynamics, importatorul produselor Yamaha în România fiind 13.500 EUR pentru versiunea standard, respectiv 16,200 EUR pentru varianta Z, cu gestiune electronică a suspensiei.

Preţurile amintite în filmare sunt cele anunţate în sezonul 2015, atunci când a fost făcut filmul.

Yamaha Super Tenere

Materialul filmat a fost prezentat la Digi24, în rubrica moto a emisiunii La Volan din 7 mai 2015.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*