TIBERIU TROIA

Bennetts Suzuki a pregătit o motocicletă în memoria lui Barry Sheene

La cursa BSB de la Brands Hatch, Bennets Suzuki va prezenta o motocicletă pentru a comemora 40 ani de la victoria lui Barry Sheene.

Barry Sheene

Bennetts Suzuki, Brands Hatch – august 2016

Unul dintre cei mai carismatici şi nonconformişti piloţi de motociclism, personalitate remarcabilă, lider al generaţiei sale, un talent uriaş şi tehnican de vârf, Barry Sheene a câştigat Campionatul Mondial la clasa 500 cc cu 40 de ani în urmă.

Primul pilot învingător după epoca Giacomo Agostini, primul care a adus victoria firmei Suzuki la clasa mare şi ultimul titlu de Campion Mondial la clasa regină adus Marii Britanii, Barry Sheene este un adevărat simbol al motociclismului recunoscut şi admirat de toată lumea.

Povestea vieţii sale va fi ecranizată într-un film care va fi lansat în curând, iar povestea v-am prezentat-o aici.

În afara talentului de excepţie, Barry Sheene a fost aşa cum am învăţat noi la şcoală că nu trebuie să fim.

Barry Sheene

Suzuki RG500 1976

Playboy renumit, băutor serios, fumător înrăit, petrecăreţ nevoie mare, s-a căsătorit cu Stephanie McLean, fotomodel pentru Penthause, cu care a avut o viaţă de familie frumoasă şi doi copii.

În timpul liber petrecea cu bunii săi prieteni Ringo Starr şi George Harrison, doi dintre membrii formaţiei Beatles, principala distracţie fiind fumatul şi băutul. Fuma atât de mult, încât a făcut o gaură în mandibula căştii integrale, ca să poata fuma pe grila de start, înainte de cursă.

Rezultatele sportive sunt fabuloase, este un monstru sacru al acestui sport şi rămâne singurul pilot din istorie care a câştigat curse de Grand Prix la clasele 50, 125, 500 şi 750 cc.

Recordul nu va putea fi egalat niciodată, nu numai pentru că aceste clase au fost desfiinţate, ci şi pentru că nimeni nu va mai putea câştiga o cursă de GP având avantaj faţă de locul doi peste două minute şi jumătate…

Barry Sheene

În memoria lui Barry Sheene, echipa Bennetts Suzuki a pregătit o motocicletă pentru cursa BSB din primul weekend al lunii august, care se va desfăşura la Brands Hatch, motocicletă vopsită în culorile motocicletei campioane din 1976.

Barry Sheene

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*