TIBERIU TROIA

Anthony Delhalle, Campionul Mondial de Anduranță, a murit azi în timpul testelor

Lumea curselor de anduranță a pierdut un mare campion.

Anthony Delhalle, de cinci ori Campion Mondial de Anduranță, a suferit un grav accident în timpul testelor desfășurate alături de colegii de echipă, Vincent Philippe și Etienne Masson.

Anthony Delhalle

Accidentul a avut loc în dimineața acestei zile (9 martie 2017), în timpul testelor pe care echipa SERT – Suzuki Endurance Race Team le făcea pe circuitul Paul Armagnac.

În jurul orei 11, pilotul de 35 de ani a căzut, a fost transportat de urgență la spital, unde, din nefericire nu a putut fi salvat, datorită gravității rănilor suferite.

Anthony Delhalle a făcut parte din echipa cea mai puternică din competițiile de anduranță, câștigând campionatul mondial în 2011, 2012, 2013, 2015 și anul trecut, în 2016.

În același timp, echipa conduce în clasamentul general provizoriu al sezonului actual, câștigând etapa inaugurală din Septembrie, Bol d’Or.

Circuitul Paul Armagnac, situat lângă Nogaro, în sud-vestul Frantei, pe care se desfășurau testele, a fost gazda curselor de motociclism viteză până în 1983, când etapa franceză a fost mutată pe circuitul Le Mans.

Suzuki Endurance Race Team și lumea curselor de anduranță au pierdut un mare campion, iar noi, cei care îl urmăream în timpul curselor, am rămas fără unul dintre idolii pe care îi admiram.

Anthony Delhalle

Echipa SERT, Campioană Mondială de Anduranță în 2016

Am avut privilegiul să comentez la Eurosport, până în 2015, cursele acestor titani și m-am întrebat întotdeauna dacă cei care rezistă 24 de ore în ritm de cursă sunt oameni, ca noi ceilalți.

Azi, din păcate, am primit răspunsul: da, sunt și ei oameni și mor ca toți oamenii.

Rămas bun Anthony Delhalle, nu te vom uita !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*