TIBERIU TROIA

Echipa Kulturide East Adventure a ajuns în Mongolia

După aproape două luni de călătorie, echipa Kulturide East Adventure a ajuns în Mongolia.

Kulturide

La mijlocul lunii mai, cinci prieteni au plecat în aventura vieții lor, Kulturide East Adventure, hotărâți să respecte un traseu care urma să-i ducă prin 15 țări, preț de 25.000 km, timp de 5 luni.

Susținuti cu mult entuziasm de Motodynamics SRL, distribuitorul oficial Yamaha în România, cei cinci entuziaști, călare pe cinci modele diferite ale aceluiași model legendar, Yamaha XT600, au străbătut o treime din distanța pe care și-au propus-o, traversând Rusia și Mongolia, cu frumusețea întinderilor pustii, necălcate de om.

Kulturide

Drumul nu a fost ușor, au avut parte de multe zile ploioase, probleme tehnice inerente unui astfel de drum, dar care au fost rezolvate, în primul rând mulțumită expertizei lui Radu, mecanic cu multă experiență.

Defecțiunile nu au însemnat numai spițe rupte, așa cum se întâmplă în expedițiile cu porțiuni mari off-road, ci și probleme tehnice mai serioase, una dintre motociclete având nevoie de un stator nou.

Kulturide

Rezolvarea defecțiunilor nu a ținut numai de noroc și de priceperea lui Radu, ci și de pregătirea temeinică a echipei și suportului importatorului Yamaha, care a furnizat toate piesele de schimb necesare expediției.

Problemele apărute au creat tensiuni în grup, unul dintre băieți, Codruț, luând decizia să părăsească echipa și să continue expediția de unul singur, pe un traseu diferit.

Kulturide

Denisa, Radu, Tudor și Alexandru, cei patru rămași în echipă, au continuat programul inițial stabilit, au fost găzduiți de mongoli în iurte, au făcut baie în lacul Baikal și au plecat mai departe, nu înainte de a ne trimite câteva fotografii, mărturie a drumului lor fantastic.

Povestea expediției Kulturide East Adventure continuă.

Kulturide

Kulturide

Kulturide

Dacă nu ați citit articolul scris la plecarea echipei Kulturide, mai jos este începutul poveștii.

Echipa Kulturide East Adventure pleacă în lumea largă

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de ce mai multe ori, cu și despre motociclete. Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul  POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*