TIBERIU TROIA

YXZ1000R a fost prezentat presei de Yamaha Motor România

YXZ1000R, modelul de top al uneia dintre cele mai spectaculoase categorii de vehicule recreaționale produse de Yamaha, a fost prezentat pe circuitul de la Ciolpani.

YXZ1000R

Încă de la apariția modelului sportiv din gama Side-by-Side speram să pot avea ocazia să testez o astfel de jucărie exclusivistă, dar șansele erau mici.

Tocmai atunci când părea că un astfel de eveniment nu va avea loc niciodată în România, firma Motodynamics, importator oficial Yamaha în România, a ținut să surprindă pe toată lumea și a adus un YXZ1000R pentru a fi prezentat dealerilor și reprezentanților presei de specialitate.

YXZ1000R

Evenimentul a avut loc la Ciolpani, unde frații Adrian și Julian Răduță, gazde primitoare ca de fiecare dată, s-au ocupat de primirea invitaților, de amenajarea cortului pentru prezentarea tehnică, de amenajarea unui circuit special cu două porțiuni, una pentru toată lumea și cea de-a doua mai denivelată, de pregătirea tehnică și eventualele reparații.

YXZ1000R

Julian Răduță gata de intervenții tehnice

Și, pentru ca oferta să fie completă, Adrian Răduță a avut grijă să instruiască personal pe toți cei care au dorit să testeze vehicolul pe circuit. Mai rar să fii instruit, plimbat și, la nevoie depanat, de cel mai titrat campion din motocrosul românesc…

YXZ1000R

Adrian Răduță, pilot de lux la testul modelului YXZ1000R

Jucăria merge incredibil și, până nu mergi cu ea, nu-ți vine să crezi cât pot îndura acele amortizoare și cât de bine lucrează pe teren accidentat, astfel că a fost înghesuială mare, pentru că nu ai ocazia să mergi în orice zi cu o astfel de mașină de teren care costră 25.000 Euro.

YXZ1000R

Din respect pentru efortul făcut de colegii de la Yamaha România și de frații Răduță și colegii lor de la Ciolpani, nu voi comenta evoluția celor care au testat YXZ1000R, dar inițiativa merită toate laudele.

.

Eu nu am testat jucăria, dar o voi face săptămâna viitoare și vă voi împărtăși impresiile.

Fisa tehnică a produsului poate fi găsită pe pagina oficială Yamaha, în acest link.

YXZ1000R

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*