TIBERIU TROIA

Trei motociclete diferite pe pista Academiei Titi Aur

Indian FTR 1200 Race Replica, Kawasaki ZX-10RR și Husqvarna FS 450, trei motociclete diferite rulează pe pista Academiei Titi Aur, un material fără pretenții de test comparativ.

Am adus trei motociclete diferite pe pista unui circuit, modele care, într-un fel sau altul, au ce căuta pe un astfel de circuit, în încercarea de a vă face o idee asupra utilității celor trei modele.

Pentru cei care nu au vizitat Academia Titi Aur, aflată în apropierea Bucureștiului, încerc să fac o scurtă descriere.

Proiectată pentru perfecționarea stilului de pilotaj și deprinderea conducerii defensive, Academia care poartă numele talentatului nostru pilot auto, fondator și investitor al impresionantei baze, oferă toate condițiile pentru dezvoltarea aptitudinilor oricărui conducător auto, chiar a celor care cred că sunt experimentați.

Trei motociclete

Există un circuit cu o pistă de peste 1,5 km lungime, în interiorul pistei și în apropierea acesteia aflându-se zone cu acoperiri asfaltice diferite, care fac posibil pilotajul auto în cele mai speciale și, de ce să nu recunoaștem, cele mai periculoase situații posibile.

Lângă zonele asfaltate este amenajat un traseu de pământ, cu zone de criblură, pe care se organizează cursuri de pilotaj off-road, denivelările fiind serioase și variate.

Aici se desfășoară și cursuri de specializare moto, instructor fiind Răzvan Radu, prieten de nădejde și fost coleg de echipă pe vremea când amândoi participam la cursele de viteză pe circuit.

Tot aici au fost organizate curse de moto din cadrul campionatului național, curse rezervate claselor de juniori și competiții de Supermoto, precum și multe alte evenimente și manifestări auto-moto.

Trei motociclete

Pe o pistă perfect asfaltată, dar scurtă, ca cea de la Academia Titi Aur, are sens să testezi anumite categorii de motociclete, adică sportive, la care nu te poți aștepta să folosești mai mult de patru, din cele șase trepte ale cutiei de viteze, de supermoto, perfecte pentru astfel de circuite mici, sau modele de stradă rapide, cum este FTR 1200 Race Replica, versiunea înmatriculabilă a motocicletei de Flat Track dezvoltată de Indian.

Fiecare dintre aceste modele îți oferă satisfacții și, mergând pe toate, înțelegi care sunt avantajele și minusurile fiecăreia dintre acestea, în condițiile date.

Cele trei motociclete prezentate au puse la dispoziție de firmele ASP Group East, importator Indian, Dementor, importator KTM și Husqvarna și de prietenul meu Sorin Dumitru – Mașinuță, împreună cu United Motors, importator Kawasaki.

Trei motociclete

Filmul a fost prezentat în emisiunea La Volan, difuzată de Digi24 în două episoade, pe 7 și 14 noiembrie 2019.

Echipament folosit la testul celor trei motociclete

Cască LS2 Pioneer MX436 – ASP Group

Geacă Shima Piston – VioMotor

Pantaloni Shima Chase – VioMotor

Mănuşi Spidi TX-1 – Motor Team

Cizme Forma F1

Trei motociclete

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*