TIBERIU TROIA

Expoziție omagială Troy Bayliss la muzeul Ducati

Muzeul Ducati a inaugurat o expoziție temporară ca omagiu al primului titlu mondial cucerit de Troy Bayliss în urmă cu 20 de ani.

Troy Bayliss

Redeschis cu două săptămâni în urmă, după o pauză de aproape un an, muzeul Ducati a inaugurat imediat după reluarea vizitelor permise publicului o expoziție temporară omagială “Troy Story: The Legend of a Champion” dedicată lui Troy Bayliss, de trei ori campion mondial WSBK cu Ducati.

Data aleasă pentru redeschiderea muzeului, 21 mai, nu a fost aleasă întâmplător.

Așa după cum își amintesc fanii Ducati și cei ai curselor pe circuit, pe 21 mai 2000, un pilot aproape necunoscut, Troy Bayliss, a reușit o cursă fantastică și patru depășiri consecutive în cursa de pe circuitul de la Monza, care l-au transformat într-o legendă a motociclismului.

Troy Bayliss

În acea zi Troy Bayliss a luat startul ca înlocuitor al lui Carl Fogarty accidentat la Phillip Island și, după o evoluție spectaculoasă, Ducati a hotărât să-l lase să termine campionatul din acel an pe modelul de uzină 996R.

Bayliss a terminat competiția pe locul șase (243 puncte, 2 victorii și 7 podiumuri), dar și-a câștigat locul ca pilot în echipa de uzină Ducati Infostrada, câștigând primul titlu WSBK în 2001 cu 15 podiumuri.

Cei care vor vizita muzeul au șansa să admire motocicletele cu care campionul australian a scris adevărate pagini de istorie în sportul cu motor.

Troy Bayliss

  • 996 Factory 2000– motocicleta de debut în WSBK, folosită în cursa de la Monza.
  • 996 Factory 2001 Testastretta– primul titlu de campion mondial cu grafica folosită în cursa de la Imola.
  • 998 Factory Testastretta 2002– modelul pilotat la Imola, în duelul de neuitat cu Colin Edwards.
  • 999 Factory 2006 “Superman”– cea de-a 250-a victorie Ducati în WSBK și cel de-al doilea titlu pentru Troy Bayliss.
  • 999 Factory 2007 – folosităla Assen, cursa cu un final de infract alături de James Toseland.
  • 1098 R Factory 2008 – ultimul titlu cucerit laMagny-Cours.

Troy Bayliss

Cei care nu au posibilitatea să viziteze muzeul Ducati, în turul virtual al muzeului Ducati Museum Online Journey” poate fi găsită o prezentare detaliată a carierei marelui campion, tur care poate fi accesat pe PC, tabletă sau telefon inteligent.
Expoziția temporară “Troy Story: The Legend of a Champion” va fi deschisă pănă pe 19 septembrie 2021, cu excepția perioadei 1-4 iulie, atunci când motocicletele vor fi expuse la Modena, în cadrul evenimentului Motor Valley Fest.

Inaugurarea expoziției în onoarea lui Troy Bayliss reprezintă și un suport moral pentru campionul australian, care a fost implicat într-un accident de bicicletă în ziua de 14 mai, în urma căruia a suferit o fractură de coloană.

Troy Bayliss

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*