TIBERIU TROIA

Echipa Xtremeplus ia startul la Dakar 2023 cu noul Polaris RZR Pro R

Ediția 2023 a campionatului mondial de Rally-Raid FIA-FIM începe în câteva zile cu prima etapă, Raliul Dakar și echipa Xtremeplus participă cu șase echipaje internaționale care vor concura cu noul model Polaris RZR Pro R.

Xtremeplus la Dakar 2023 cu Polaris RZR Pro R

Cea de-a 45-a ediție a Raliului Dakar va fi organizată în Arabia Saudită, fiind pentru a patra oară găzduită în această țară și va avea loc în perioada 31 decembrie 2022 – 15 ianuarie 2023.

Cu 14 etape care vor purta piloții de la plajele Mării Roșii la nisipurile Golfului Arabic, Arabia Saudită oferind echipelor o experiență unică și intensă.

Dacă adăugăm motorul puternic cu patru cilindri al modelului Polaris RZR Pro R, noul cadru și piesele ranforsate, precum și șase echipaje foarte motivate, sunt șanse ca echipa Xtremeplus să dețină formula câștigătoare pentru 2023.

Xtremeplus la Dakar 2023 cu Polaris RZR Pro R

Polaris RZR Pro R a fost dezvoltat pentru a fi cel mai puternic, cel mai robust și cel mai avansat side-by-side construit de Polaris până în prezent. 

Dispunând de un motor cu aspirație naturală de 2,0 litri, în patru cilindri, care produce 225 CP în configurație standard, echipa Xtremeplus va instala un limitator de 26 mm, care va reduce puterea la 170 CP pentru a respecta reglementările FIA la categoria T4 de la Dakar.

Pentru a fi pregătit pentru cea mai solicitantă cursă din lume, au fost necesare unele modificări, de la o mașină standard la un vehicul competitiv, pregătit pentru Dakar, inclusiv un nou cadru pentru instalarea tuturor componentelor de securitate și electronice obligatorii, a sistemului de propulsie, precum și a noilor anvelope Apache CST de 32 inch.

Xtremeplus la Dakar 2023 cu Polaris RZR Pro R

Echipa a instalat, de asemenea, amortizoare fabricate de Donerre special pentru echipa Xtremeplus și Pro R, oferind vehiculelor o cursă suplimentară a suspensiei pentru a depăși obstacolele extreme și terenul dificil pe care echipajele îl vor avea de înfruntat la Dakar.

Echipa Xtremeplus sosește la Raliul Dakar 2023 după un sezon competițional 2022 plin de succese. În timp ce calendarul FIA s-a confruntat cu unele anulări și modificări care au afectat numărul de curse la care echipa a putut participa, cursele la care echipa a fost prezentă au adus rezultate pozitive.

Cei de la Xtremeplus au obținut locurile 2 și 4 la categoria T4 la Abu Dhabi Desert Challenge și au participat la Rallye du Maroc, Fenix Rallye Tunisia și Tunisia Desert Challenge.

Xtremeplus la Dakar 2023 cu Polaris RZR Pro R

Cele șase echipaje internaționale care vor participa la Dakar 2023 în cadrul echipei Xtremeplus sunt:

  • Shinsuke Umeda (Japonia) și copilot Facundo Jaton (Argentina)
  • tată și fiu Jean Claude (Franța) și Cyril Pla (Franța)
  • Michele Cinotto (Italia) și Maurizio Dominella (Italia)
  • Pietro Cinotto (Italia) și copilot Alberto Bertoldi (Italia)
  • Carlo Cinotto (Italia) și copilot Marco Arnoletti (Italia)
  • Ferdinando Brachetti Peretti (Italia) și copilot Matteo Casuccio (Italia)

Echipa de asistență va beneficia de o Toyota T1, pilot Marco Piana (Franța) și copilot Nicolas Garnier (Franța), precum si de un camion MAN T5 pilotat de David Giovannetti (Italia) și asistat de copilotul Renato Delmastro (Argentina).

Xtremeplus la Dakar 2023 cu Polaris RZR Pro R

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*