TIBERIU TROIA

În 2022 Ducati a depășit venituri de 1 miliard de euro pentru prima dată în istorie

Ducati a făcut publice rezultatele anului 2022: venituri de peste 1 miliard de euro, profit operațional record de 109 milioane de euro și performanță record a vânzărilor de 61.562 de motociclete livrate.

Ducati in 2022

Ducati încheie un an plin de succese, anunțând cifre record pentru vânzări, venituri și profit operațional, care se adaugă la rezultatele excepționale obținute de Ducati în lumea curselor, un adevărat triumf pentru producătorul de motociclete din Bologna care a câștigat toate titlurile în MotoGP și WorldSBK.

Pentru prima dată în istorie, veniturile Ducati au depășit cifra de 1 miliard de euro (1.089 de milioane de euro), marcând o creștere cu 24% față de 2021 (878 de milioane de euro), datorită unui portofoliu de produse atractiv care a dus la volume mai mari de vânzări.

Profitul operațional este, de asemenea, remarcabil, cu un record de 109 milioane de euro, ceea ce corespunde unei creșteri masive de 77% față de 2021 (61 milioane de euro). Drept urmare, nivelul de profitabilitate a crescut și el atingând o marjă de 10%.

Ducati in 2022

Anul 2022 a fost excepțional și în ceea ce privește rezultatele comerciale. Ducati a încheiat anul cu un record de 61.562 de motociclete livrate pasionaților din întreaga lume, înregistrând o creștere de 3,6% față de 2021.

Rețeaua de vânzări a continuat să crească în ultimul an, apropiindu-se de Ducatisti din întreaga lume. La sfârșitul anului 2022, funcționau 821 de dealeri Ducati, cel mai mare număr înregistrat până în prezent, care, odată cu adăugarea noilor piețe Brunei, Ecuador, El Salvador și Mongolia, reprezintă Ducati pe 96 de piețe.

Pentru 2023, Ducati a prezentat publicului opt noi modele pentru a-și completa gama largă, capabile să ofere tuturor Ducatistilor cea mai potrivită motocicletă pentru a-și exprima pasiunea pentru două roți.

Ducati in 2022Printre cele mai așteptate modele se numără cu siguranță Multistrada V4 Rally, motocicleta pentru marii călători și noul Diavel V4, modelul care a câștigat premiul „Most Beautiful Bike of the Show” la salonul EICMA din Milano. De asemenea, noua generație Scrambler Ducati, care confirmă simplitatea și autenticitatea care au reprezentat întotdeauna valori esențiale pentru toți pasionații de Scrambler Ducati, devine mai contemporană, colorată și dotată cu o personalitate și mai vie.

Începând din 2023 până în 2026, Ducati va fi unicul furnizor de motociclete pentru Campionatul Mondial FIM Enel MotoE, care începe oficial pe 13 mai 2023 la Marele Premiu al Franței. Cu acest proiect, Ducati studiază tehnologiile pentru viitorul lumii motociclismului, investește și experimentează pentru a construi expertiză pentru a fi gata atunci când tehnologia bateriei ar trebui să permită crearea unei motociclete electrice de stradă incitante, cu greutatea, performanța și autonomia pe care pasionații o așteaptă de la o motocicletă Ducati.

Cifra de afaceri Ducati 2022

Claudio Domenicali, CEO Ducati

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de ce mai multe ori, cu și despre motociclete. Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*