TIBERIU TROIA

Honda primește din nou premiul Red Dot Design pentru motocicletele și mașinile sale

Honda primește patru premii Red Dot Design pentru design de produs din gamele de automobile și motociclete pentru al patrulea an consecutiv.

Red Dot Design pentru Honda in 2023

Premiile Red Dot Design sunt o distincție recunoscută la nivel internațional, care apreciază designul remarcabil al unui produs, latura sa estetică, funcțională, inteligența sau inovația. Selectate de un grup de 50 de experți internaționali care testează și evaluează fiecare articol în parte, obiectele câștigătoare reflectă cele mai recente cerințe tehnice, sociale, economice și ecologice ale consumatorilor.

CB750 Hornet a adus producătorului un premiu pentru design de produs. Numele legendar readus în actualitate a fost dat unei motociclete sport naked de greutate medie, care se inspiră din vechiul Hornet, echipată cu un motor bicilindric paralel de 755 cmc, instalat pe un cadru ușor tip diamant, produs din oțel.

Red Dot Design pentru Honda in 2023

Echipa de design Honda din Roma a gândit modelul CB750 Hornet ca o expresie nouă, contemporană a frumuseții tehnice, cu linii clare și unghiuri agresive. Principala semnătură a noului Hornet este rezervorul de combustibil, care se inspiră din forma aripii unei viespi (hornet) și caracterizează dinamismul asociat motocicletelor Streetfighter.

Si noul XL750 Transalp a primit distincții de top din partea juriului Red Dot. Marcând o revenire a numelui Transalp în gama de motociclete Honda după aproape un deceniu, XL750 Transalp aduce crossover-ul confortabil și polivalent unei noi generații de motocicliști.

Red Dot Design pentru Honda in 2023

Construit în jurul aceluiași motor de 755 cmc, cu doi cilindri paraleli ca și Hornet, amintește de formele emblematicului XL600V Transalp original din 1986, dar are un aspect inconfundabil și modern, datorită formelor carenajului și a parbrizului care reduc împreună zgomotul și îmbunătățesc protecția împotriva intemperiilor.

Cu premiile primite în acest an, numărul total de distincții Red Dot Design primite de Honda se ridică la 13, incluzând premiul „Best of the Best” pentru Honda-e primit în 2020. Atât aceasta, cât și CBR1000RR-R Fireblade SP au fost de atunci introduse în muzeul Red Dot Design din Essen, Germania, una dintre cele mai importante expoziții de design contemporan din lume.

Red Dot Design pentru Honda in 2023

Pentru cei care vor să afle mai multe detalii despre modelele Honda premiate până acum, am postat mai jos articolele publicate cu ocazia decernării premiilor Red Dot din anii trecuți.

Premiul Red Dot de design pentru Honda la toate categoriile de produse

Honda Forza 750 a primit premiul Red Dot pentru design

Honda a primit trei premii Red Dot – ce înseamnă asta

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de ce mai multe ori, cu și despre motociclete. Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*