TIBERIU TROIA

Premiul Red Dot de design pentru Honda la toate categoriile de produse

Pentru al treilea an consecutiv, motocicletele Honda sunt distinse cu cel mai prestigios premiu de design, Red Dot.

Premiul Red Dot pentru Honda

După ani de zile în care motocicletele construite de Yamaha au primit premiul Red Dot, începând din anul 2020, Honda a preluat ștafeta și a devenit un adevărat abonat al premiului de design oferit de un juriu internațional, format din peste 40 de membri, toți fiind specialiști reputați în domeniile în care activează.

Prima motocicletă premiată a fost CBR1000RR-R Fireblade SP, urmată în 2021 de maxi scuterul Forza 750 și unul dintre autoturismele producătorului japonez.

Recunoașterea calității și a nivelului tehnic al produselor Honda a culminat în ediția din acest an a concursului Red Dot, în care au fost premiate modele din toate cele trei categorii de produse Honda: motociclete, automobile și generatoare (Power Products).

Premiul Red Dot pentru Honda

Motocicleta NT 1100, scuterul ADV 350, modelul SUV compact HR-V e:HEV și generatorul 32i au primit premiul “Product Design 2022”, această ediție a concursului fiind prima în care Honda este premiată la toate categoriile de produse.

Cu o lungă istorie a participărilor la această competiție profesională și premii primite pentru autoturisme încă din 2001, motocicletele premiate în acest an sunt creația centrului Honda R&D din Roma, creator al celor două modele câștigătoare fiind Maurizio Carbonara, același designer care a desenat CRF1100L Africa Twin și X-ADV.

Prezentat publicului în octombrie 2021, modelul NT1100 este considerat de Honda ca deschizator al unei noi ere în motociclismul de ture lungi – NT = New Tourer. 

HONDA NT1100

Stilul lui NT1100 s-a inspirat din moștenirea bogată a modelelor Honda de touring, urmărind să atragă atât motocicliști consacrați, cât și reprezentanți ai noii generații.

Celălalt câștigător Honda al premiului de design, scoterul de aventură ADV350, se bazează pe aspectul modelului X-ADV, care, la introducerea sa în 2017, a fost rapid numit „primul SUV cu două roți”, datorită formelor sale unghiulare, suprafețelor multiple, gardei la sol mare, suspensiei cu cursă lungă, combinate cu avantajele scuterului.

ADV350 aduce un aspect inovator pe piața scuterelor de capacitate medie, ca model al unei noi categorii „New Urban Adventure”. Aspectul său orientat spre off-road se potrivește cu capacitatea reală de a face față celor mai dificile suprafețe de rulare datorită suspensiei sale de motocicletă, unică în această clasă.

Premiul Red Dot pentru Honda

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*