TIBERIU TROIA

Multistrada – 20 de ani de emoții și inovație

Realizările tehnologice, aventurile și emoțiile sunt ilustrate în expoziția temporară „Multistrada – 20 de ani de explorare evolutivă” amenajată în incinta Muzeului Ducati.

Multistrada - 20 de ani

Modelul Multistrada s-a născut în 2003 cu scopul de a oferi o motocicletă Ducati versatilă și sportivă, capabilă să abordeze orice teren. Prima versiune a motocicletei a fost Multistrada 1000 DS, punctul de plecare al unei familii care a continuat să evolueze de-a lungul a patru generații, cea mai recentă fiind echipată cu motoarele V2 și V4 Granturismo.

Multistrada - 20 de ani

Niciodată un nume nu ar fi putut fi mai potrivit pentru o motocicletă destinată să-și lase amprenta ca puține altele din istoria Ducati. O dinastie care împlinește douăzeci de ani în 2023, douăzeci de ani de tehnologie inovatoare, performanță, emoții și aventuri de povestit.

Pe parcursul celor douăzeci de ani de viață, Multistrada a adus cu sine o istorie marcată de

Multistrada - 20 de ani

inovații și evoluții tehnologice care au redefinit standardele industriei motocicletelor, confirmându-se, generație după generație, ca însoțitorul ideal pentru toți pasionații care vor să descopere frumusețile lumii.

Printre cele mai importante inovații care trebuie menționate, introduse în premieră datorită modelului Multistrada,  cu siguranță se numără modurile de pilotaj ale modelului 2010, o soluție răspândită acum pe majoritatea motocicletelor mari. Multistrada V4, reperul tehnologic al

Multistrada - 20 de ani

producătorului din Bologna introdus pe piață în 2020, a fost la acea vreme prima motocicletă din lume echipată cu radar față și spate.

O soluție care a făcut posibilă introducerea sistemelor Adaptive Cruise Control (ACC) și Blind Spot Detection (BSD), care îmbunătățesc confortul și siguranța. Pe același model, Ducati a introdus și soluția Phone Mirroring, care transformă tabloul de bord într-un navigator cu hărți color, păstrând în același timp vizibile informațiile necesare mersului cu motocicleta.

Multistrada - 20 de ani

Pentru a sărbători cea de-a douăzecea aniversare a modelului care a schimbat istoria producătorului din Bologna, Ducati a organizat în interiorul muzeului său o expoziție temporară intitulată „Multistrada – 20 de ani de explorare evolutivă”.

Expoziția va rămâne deschisă până la începutul lunii octombrie cu același program ca și Muzeul Ducati, de luni până duminică de la 9:00 la 18:00 și închis miercurea.

Toate informațiile despre cum se poate vizita expoziția și cum se fac rezervările sunt disponibile în secțiunea dedicată experienței Borgo Panigale de pe pagina Ducati.com.

Multistrada - 20 de ani

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de ce mai multe ori, cu și despre motociclete. Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*