TIBERIU TROIA

Harley-Davidson a făcut publice detalii despre modelul electric LiveWire

Prezentată ca model concept în 2014, LiveWire, prima motocicletă electrică produsă de Harley-Davidson, urmează să fie lansată în 2019.

Harley-Davidson LiveWire

Cu câteva zile în urmă, în cadrul expoziției internaționale de motociclete și accesorii de la Milano, EICMA 2018, Marc McAllister, Vice-Președinte al departamentului de planificare a produselor, a prezentat detalii tehnice ale motocicletei Live Wire, care urmează a fi lansată în cursul anului viitor.

Conform strategiei comerciale a companiei, Harley-Davidson încearcă să devină lider mondial al motocicletelor electrice, pregătind o adevărată gama pentru sezonul 2022.

Primul model, conceptul LiveWire, prezentat publicului într-un tur organizat în Statele Unite, este o motocicletă echipată cu un motor puternic, care oferă accelerații fulminante, cu amortizoare și sistem de frânare performante, toate instalate pe un cadru rigid din aluminiu.

Harley-Davidson LiveWire

Pe față este utilizată o furcă hidraulică inversată cu funcții separate Showa SFF-BP complet reglabilă, model similar cu cele utilizate pe modele sportive performante, pe spate este instalat un monoamortizor BFRC-lite (Balanced Free Rear Cushion-lite), de asemenea complet reglabil, în timp ce sistemul de frânare este alcătuit din componente Brembo, cu dublu disc flotant de 300 mm diametru pe față, asistate de etriere radiale.

Pachetul electronic este alcătuit din control al tracțiunii și șapte moduri de pilotaj, din care patru sunt presetate de fabrică, celelalte trei fiind setate de pilot.

Harley-Davidson LiveWire

Bordul modern are un ecran tactil TFT cu prindere reglabilă, oferind pilotului posibilitatea reglării poziției și permite conectare Bluetooth, conține sistem de navigație, muzică și nu numai.

Noul model LiveWire urmează să fie pus în vânzare în cursul anului 2019, mai multe detalii legate de preț, precomenzi și livrări urmează a fi făcute publice în luna ianuarie 2019.

Sunt multe șanse ca LiveWire să fie comercializat în primul an doar în Statele Unite, sau în țările dezvoltate, în care există o rețea de stații de încărcare pentru vehiculele electrice, iar dealerii Harley-Davidson care vor comercializa acest model vor pune la dispoziția clienților o astfel de stație de încărcare.

Harley-Davidson LiveWire

Pentru fanii firmei Harley-Davidson am selecționat mai jos câteva dintre articolele postate recent.

Harley-Davidson FXDR 114 – test și prezentare – varianta video

Harley-Davidson Street Rod – test şi prezentare

Harley-Davidson Road King Special – test și prezentare – varianta video

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*