TIBERIU TROIA

Indian Scout Rogue by Hardnine Choppers prezentat la EICMA 2022

Danny Schneider, fondatorul firmei Hardnine Choppers, și-a prezentat la EICMA ultimul proiect de personalizare, alături de noile modele Indian Motorcycle 2023.

Indian Scout Rogue by Hardnine Choppers

Cu schema sa distinctă de vopsea inspirată de motocicletele echipei de uzină din campionatul King of the Baggers, modelul Scout Rogue preparat de Danny a fost un punct de atracție suplimentar al gamei Scout prezentată în stand.

În calitate de fostă vedetă FMX și constructor premiat de motociclete personalizate, Danny Schneider are reputația de a construi proiecte interesante, orientate spre performanță și a mai lucrat cu motociclete Indian. 

De fapt, proiectul pe care îl consideră cel mai bun din toate timpurile a fost un Indian Scout din 1931, motocicleta de la care Danny s-a îndrăgostit de Indian, o dragoste care a fost cimentată odată cu lansarea FTR, model care l-a cucerit definitiv pe Danny.

Indian Scout Rogue by Hardnine Choppers

Când am văzut prima dată Scout Rogue, mi-a plăcut foarte mult și m-a dus cu gândul la competiții, am vrut să construiesc motocicleta pentru a se potrivi stilului meu de pilotaj mai agresiv și, în tot ce am făcut, am făcut folosit componente performante. Am început cu furca față Öhlins și amortizorul spate Öhlins, suspensia fiind cel mai important lucru pentru mine, venind din motocros.” – a spus Danny.

Modificând jugul pentru a instala amortizoarele Öhlins, ghidonul original a fost înlocuit cu unul ProTaper mai înalt, cu manșoane moi ProTaper și am adaptat mini-carena Scout Rogue pentru noua poziție a ghidonului.

Aspectul sportiv a fost îmbunătățit de semnalizatoarele miniaturale, de îndepărtarea aripii față si de spatele dezbrăcat.

Indian Scout Rogue by Hardnine Choppers

Au fost adaptate roți de la Roland Sands Design, care permit utilizarea discurilor originale asistate de etriere Beringer și pompă de frână Beringer, Danny construind adaptoare și suporturi personalizate pentru roți și sistemul de frână.

Pentru un plus de performanță la plecările de pe loc și la schimbările de viteză, maneta de ambreiaj este, de asemenea, de la Beringer, cu un schimbător rapid Dynojet și o evacuare unică 2-în-1 produsă de Jekill and Hyde, care modifică mult sunetul.

Am adăugat câteva note personalizate, reducând capacele motorului la minimum, care sunt încă sigure, dar făcându-le mai ușoare și oferindu-le un aspect mai sportiv și am adăugat, de asemenea, scărițe mai lungi pentru a se potrivi stilului meu de pilotaj.

Indian Scout Rogue by Hardnine Choppers

Dar, uitați-vă mai atent și veți vedea foița de aur aplicată pe emblemele de pe motor și bușonul rezervorului, cusăturile aurii de pe șa, toate completând vopseaua minunată realizată de Vince Customs.

Construiesc motociclete de vreo 10 sau 12 ani, dar m-am oprit o vreme, deoarece îmi pierdusem puțin din pasiune. Când am întâlnit modelul Indian Rogue, focul s-a aprins din nou. Modul în care sunt construite motocicletele Indian este uimitor, ei gândesc mai departe decât alte mărci. Dacă trebuie să faci ceva, se face foarte repede. Asta e ceea ce îmi place.” – a mai declarat Danny Schneider.

Credit foto: LUNAVERSA

Indian Scout Rogue by Hardnine Choppers

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*