TIBERIU TROIA

MotoBot – robotul motociclist creat de Yamaha prezentat la Tokyo Motor Show

motobot

Yamaha a prezentat ieri, în premieră, robotul motociclist MotoBot, în cadrul manifestării Tokyo Motor Show, cea mai importantă expoziţie de profil organizată înainte de EICMA – Milano.

motobot

Aşa cum cursa de 8 ore de la Suzuka este considerată de toţi producătorii din Japonia ca cea mai importantă pentru industria japoneză, tot aşa, Tokyo Motor Show este cea mai importantă expoziţie pentru toate firmele din Japonia.

Dacă vrei să dovedeşti ceva, la Tokyo trebuie să o faci.

Şi, pentru că Yamaha a arătat tot ce se putea în cursa de 8 ore de la Suzuka, nu mai rămânea decât să reuşească demostraţia la expoziţia inaugurată ieri.

motobot

Motobot, primul robot care conduce o motocicletă, chiar dacă este mai simplu, din punct de vedere al roboticii decât Asimo, robotul pe care Honda îl perfecţionează de 15 ani, este cu siguranţă mai spectaculos.

Este mult mai impresionant să vezi un robot care pilotează o motocicletă Yamaha pe pistă, decât un robot care urcă trepte, mai ales atunci când Asimo a căzut pe acele trepte de câteva ori, chiar în timpul demonstraţiilor publice.

Robotica să fie începutul unei noi bătălii Honda – Yamaha, sau e normal ca ambii mari producători să aibă preocupări asemănătoare ?

Răspunsul e prea complicat şi mă depăşeşte, dar, trebuie să recunosc că Motobot m-a impresionat.

motobot

Mai în glumă, mai în serios, Motobot îl informează pe Valentino Rossi (căruia îi este dedicat filmul promoţional produs la lansarea lui MotoBot) că el este creat ca să-l depăşească într-o bună zi pe Valentino, fiind capabil să progreseze în fiecare zi.

În declaraţia de presă pregătită cu ocazia prezentării robotului MotoBot, Yamaha precizează că va implementa tehnologiile şi know-how-ul dobândite în cadrul acestui proiect în produsele actuale şi în crearea unor noi direcţii de dezvoltare.

Filmul promoţional mai jos.

Sursa: Yamaha

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

2 thoughts on “MotoBot – robotul motociclist creat de Yamaha prezentat la Tokyo Motor Show

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*