TIBERIU TROIA

Valentino Rossi a semnat prelungirea contractului cu Yamaha pentru încă 2 ani

În această dimineaţă a fost anunţată prelungirea contractului, vestea cea mai aşteptată de milioane de fani.

prelungirea contractului

Cu câteva săptămâni în urmă, în timpul testelor care pregătesc sezonul în curs, Valentino Rossi anunţase faptul că va lua hotărârea finală după primele câteva curse din acest an, în funcţie de rezultatele pe care le va avea. Probabil fiind influenţat de prestaţia excepţională de la calificările cursei din Qatar, Vale a hotărât să nu mai aştepte.

Azi, în ziua calificărilor pentru prima cursă a sezonului, Yamaha Racing a anunţat prelungirea contractului, decizie care va bucura suporterii, pe Dorna, care are de câştigat prin prezenţa marelui campion şi ar trebui să bucure pe toată lumea, nu numai pe fanii lui Vale, spectacolul oferit de fantastica competiţie promiţând să se păstreze la acelaşi nivel ridicat.

Cu această ocazie, Valentino Rossi a declarat:

“Sunt foarte fericit să anunţ ca Yamaha şi cu mine am hotărât prelungirea contractului şi vom continua să lucrăm împreună în MotoGP pentru următorii doi ani. Sunt foarte satisfăcut de această decizie, pentru că întotdeauna planul meu a fost să concurez în motorsport atât timp cât pot fi competitiv şi o să-mi facă plăcere, în acelaşi timp.

De când m-am întors la Yamaha în 2013 am simţit că sunt din nou acasă şi asta s-a văzut în rezultate. A fost o mare bucurie să lucrez cu echipa mea şi cu restul echipei Movistar Yamaha. 

Sprijinul lor pentru mine nu a avut limite şi vreau să le mulţumesc sincer pentru asta. Mă simt puternic motivat să merg în continuare pe YZR-M1 pentru cel mai bun rezultat posibil în cursul acestui an şi în cele două care urmează.

De asemenea vreau să spun un mare “Mulţumesc” suporterilor mei, care au fost lângă mine la fiecare pas al drumului meu, făcând cursele speciale. Voi continua să lupt la fiecare cursă de GP, ca să ne bucurăm împreună în următorii doi ani.”

prelungirea contractului

Reacţia lui Lin Jarvis, Manging Director Yamaha MotoGP, a fost tot atât de entuziastă: “Cred că prelungirea contractului cu Valentino va fi muzică pentru urechile fanilor Yamaha şi suporterilor MotoGP din întreaga lume. Nu-mi pot închipui un mod mai bun de a începe noul sezon, decât semnarea acestui contract.

Pentru Valentino decizia reprezintă un angajament făcut sportului pe care îl iubeşte şi firmei Yamaha; pentru Yamaha este o recunoaştere a meritelor unui pilot care ne-a adus patru titluri de Campion Mondial şi care a rămas atât de pasionat de acest sport şi este în continuare foarte competitiv, dovadă fiind rezultatele obţinute în ultimele două sezoane.

Atunci când Vale s-a întors acasă în 2013, a fost o hotărâre luată pe viaţă. Acest nou contract confirmă faptul că Vale îşi va încheia cariera sportivă cu Yamaha. Dar, înainte de asta, toţi fanii Yamaha se pot bucura de trei sezoane întregi de performanţe ale lui “Dottore”, pentru că va lupta pentru cel de-al 10-lea titlu de Campion Mondial pentru echipa Movistar Yamaha MotoGP.”

Declaraţia filmată a lui Valentino Rossi poate fi găsita aici.

prelungirea contractului

Sursă: Yamaha Racing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*