TIBERIU TROIA

MotoMus – istoria firmei care a pornit de la zero și a ajuns în top

Povestea unei firme de succes, MotoMus, a început în 2007, atunci când Csaba Enyedi, fondatorul companiei, a adus în țară un scuter.

MotoMus

Primul scuter adus pentru familie a fost urmat de alte trei pentru prieteni, după care alte zece și, la finalul anului, peste 100 de scutere au fost cumpărate de diferiți clienți.

Cei 100 de oameni mulțumiți au adus după ei alti noi clienți și afacerea a trecut la nivelul următor, în anul următor fiind înființată firma MotoMus, moment în care a apărut și primul angajat.

De la lucrul în curte și în grajdul casei din Gherla, operațiunea a fost mutată într-un spațiu închiriat, spațiu care a devenit în scurt timp neîncăpător.

Ritmul de dezvoltare a fost exploziv și 2009, anul începutului de criză financiară, a fost întâmpinat de tânăra firma MotoMus într-un nou spațiu cumpărat, în care, pentru prima dată în România, scuterele și motocicletele second-hand comercializate au început să fie însoțite de o garanție de 6 luni.

MotoMus

Un an mai târziu garanția vehiculelor uzate a fost majorată la 12 luni și au fost implementate alte noi servicii pentru fidelizarea clienților, au apărut transportul motocicletelor la atelier, revizia completă pentru unitățile comercializate și apoi transportul motocicletelor la domiciliul clienților.

Diversificarea serviciilor oferite clienților a atras după sine noi clienți ajunși ca urmare a recomandărilor și revenirea vechilor clienți pentru achiziția unei noi motociclete, astfel încât a apărut de la sine programul Buy-Back.

Creșterea vânzărilor de motociclete a generat cererea de accesorii și firma MotoMus a devenit dealer Givi și unic importator și distribuitor al accesoriilor SW-Motech.

MotoMus

Pasul următor a fost făcut în 2019, odată cu inaugurarea unui magazin în Cluj-Napoca, unde, pe lângă motociclete noi ale celor mai cunoscuți producători și o unitate service pentru întreținere și reparații, a fost expusă o gamă largă de accesorii ale firmelor pe care MotoMus le reprezintă în România și ale altor producători importanți: Spidi, Dainese, Alpinestars, Modeka, AGV, Shark, Shoei, Scorpion.

Anul 2020 a început în trombă, după care pandemia părea că va pune frână vânzărilor de motociclete, perioadă în care cei de la MotoMus s-au orientat spre nevoile clienților, reușind să epuizeze stocul de peste 120 de motociclete.

Dovadă a direcției bune în care s-a dezvoltat compania este faptul că anul 2021 s-a încheiat cu un depozit de logistică extins cu câteva sute de metri pătrați și cu înființarea unui nou showroom de aproximativ 3 ori mai mare decât cel anterior.

MotoMus

Pașii făcuți înainte au continuat în acest an cu semnarea a două noi contracte importante, parteneri fiind firma Cardo și producătorul de motociclete Benelli, al căror distribuitor în România a devenit MotoMus.

În acest fel, în 15 ani de muncă, de la un scuter adus pentru nevoile familiei, MotoMus a ajuns unul dintre principalii jucători ai comerțului cu motociclete și accesorii din România.

Nu pot decât să aștept sosirea primelor modele Benelli, care vor ajunge în curând în țară și să le testez cu maximă curiozitate profesională.

MotoMus

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*