TIBERIU TROIA

Honda depășește cota de 1.000 de motociclete și scutere vândute în România

Până la 31 octombrie 2022, au fost înmatriculate 1.003 motociclete și scutere Honda noi, astfel încât Honda își păstrează poziția de leader de piață, cu o cotă de 24,9%.

Honda Romania

Pentru prima dată în România, o marcă de motociclete depășește pragul psihologic de 1.000 de unități noi înmatriculate pe parcursul unui an.

În primele zece luni ale anului, piața moto din România a atins 4.030 de unități înmatriculate, înregistrând o creștere de peste 51,2% față de anul precedent.

Să fie din cauza scumpirii carburanților sau din nevoia de a rezolva problema traficului sufocant din orașele României ?

Din dorința de a folosi motocicleta zilnic în scop utilitar sau din nevoia de a construi o imagine personală mai dinamică, mai sportivă, în pas cu moda ?

Probabil că realitatea este un amestec din motivele amintite și asta se poate constata observând lista modelelor comercializate de Honda.

Honda Romania

Cele mai vândute modele Honda au fost CB650R (127 unități), scuterul PCX 125 (124 unități), Rebel 500 (109 unități), urmate de CB125F (71 unități), NC750X (69 unități), Africa Twin (61 unități), CB500X (57 unități), CBR650R (54 unități), CRF300 (53 unități), Forza 350 (48 unități).

Faptul că Honda este din nou pe primul loc la vânzări înseamnă că facem pași mari către normalitate.

Honda este pe primul loc în toată lumea pentru că acolo este locul celui mai mare producător mondial de motociclete și acolo a ajuns și în România, după ani de lipsă a motocicletelor de test din magazinele importatorilor combinată cu o oarecare lipsă de profesionalism a acestora.

Situația finală a vânzărilor pentru anul 2022 va fi anunțată în scurt timp, dar cei de la Honda au toate motivele să privească cu încredere sfârșitul anului și, de ce nu, rezultatele anului viitor.

Honda Romania

2023 aduce pe piață două modele noi purtând denumiri consacrate, Honda Hornet (CB750) și Honda TransAlp (XL750), precum și un al treilea model scrambler, Honda CL 500. 

Acestea completează gama Honda, oferind o plajă largă de alegeri care să acopere nevoile și preferințele oricărui client.

În aceste condiții, Honda are mari șanse să îmbunătățească rezultatul obținut în acest an, să-și consolideze poziția de lider al pieței din România, pentru că acum are toate atuurile necesare succesului: o gamă largă de modele, o rețea puternică de magazine în teritoriu, flotă de test pusă la dispoziția magazinelor din toată țara și, nu cred că mai trebuie să amintesc, calitatea și fiabilitatea recunoscută a tuturor produselor.

Honda 2022

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*