TIBERIU TROIA

Ducati Streetfighter V4S – prezentare video și date tehnice

Ducati Streetfighter V4S este o motocicletă extremă, pentru un stil de pilotaj extrem și, chiar dacă poate fi utilizată în trafic, datorită sistemelor electronice eficace, nu văd rostul ei pe stradă, mai ales pe străzile noastre. Cu toate astea, dacă m-ar da banii afară din casă, probabil că aș cumpăra una, este prea deosebită și impresionantă ca să nu o ai în garaj, sau chiar în casă.

Fișa tehnică Ducati Streetfighter V4S

Motor Desmosedici Stradale în patru timpi, cu patru cilindri în V la 90 grade, răcire cu lichid, distribuție Desmodromică, patru supape pe cilindru, injecție electronică şi sistem Full Ride-by-Wire.

Capacitate cilindrică: 1103 cmc, alezaj și cursă: 81,0 x 53,5 mm, raport de compresie: 14,0:1.

Putere maximă: 208 CP (153 kW) la 12.750 rpm, cuplu maxim: 123 Nm la 11.500 rpm.

Cutie de viteze cu 6 trepte cu Ducati Quick Shift (DQS) în dublu sens EVO 2, ambreiaj multidisc în baie de ulei cu acţionare hidraulică, transmisie finală pe lanţ.

Ducati Streetfighter V4S

Cadru tip Front Frame, din aliaj de aluminiu, basculă monobraţ din aluminiu.

Suspensia față: furcă telescopică hidraulică Öhlins Ø 43 mm complet reglabilă, cu reglare electronică pe compresie şi revenire, cursă roată față 120 mm.

Suspensia spate: monoamortizor Öhlins TTX36 complet reglabil, cu reglare electronică pe compresie şi revenire, cursă roată spate 130 mm.

Frână faţă cu dublu disc semiflotant Ø 330 mm din oţel, etrier Brembo Monobloc Stylema M4.30 cu 4 pistonaşe, ABS activ pe viraje EVO.

Ducati Streetfighter V4S

Frână spate cu disc Ø 245 mm din oţel, etrier cu 2 pistonaşe, ABS activ pe viraje EVO.

Roată faţă/spate 17”, jante Marchesini forjate din aluminiu, cu trei spiţe triple.

Anvelopă faţă: Pirelli Diablo Rosso Corsa II 120/70 ZR17, anvelopă spate: Pirelli Diablo Rosso Corsa II 200/60 ZR17.

Ampatament: 1488 mm, înălțime la şa: 845 mm, gardă la sol: 140 mm.

Masă la gol: 178 kg, masă la plin: 199 kg., capacitate rezervor: 16 ltr.

Ducati Streetfighter V4S

Sisteme electronice de control și siguranță: moduri de livrare a puterii, moduri de pilotaj, control al tracțiunii (DTC) EVO 2, sistem de control al plecărilor pe o roată Ducati EVO (DWC), sistem Ducati de control al derapajului (DSC), control al frânei de motor (EBC) EVO, auto reglare a presiunii anvelopelor.

În echipare standard: Ducati Power Launch (DPL), lumini tehnologie LED cu Daytime Running Light (DRL), suspensii Ducati Electronic Suspension (DES) EVO, cu amortizoare faţă/spate și amortizor de directie Öhlins.

Motocicleta a fost testată, fotografiată și filmată în august 2020 și, din păcate, lumea s-a schimbat de atunci iar prețul actual în România al modelului Ducati Streetfighter V4S este 27.056 euro.

Ducati Streetfighter V4S

Echipamentul folosit la testul modelului Ducati Streetfighter V4S

Cască Arai Quantum Kevin Schwantz – Arai Europe

Geacă REV’IT Vertex Air – Motor Team

Pantaloni Pantaloni Alpinestars Air-Flo – Motor Team

Cizme Forma F1 – Moto Market

Mănuşi Bering Grissom – BBMoto

Ducati Streetfighter V4S

Credit foto: Radu Chindriş

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau X (ex Twitter) iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*