TIBERIU TROIA

Delight – cel mai mic si interesant scuter de 125cc produs de Yamaha

rsz_delight.4

Majoritatea folositorilor de motociclete urmaresc numai testele facute cu motoare puternice si rapide, care sunt greu de folosit in oras. Mult mai util in traficul aglomerat, scuterul Delight este o solutie pentru drumurile de zi cu zi.

Cu multi ani in urma si eu aveam aceeasi atitudine usor superioara si zeflemitoare atunci cand era vorba despre scutere, mai ales despre scuterele mici, cum este Delight.

Timpul m-a invatat ca fiecare motor are utilitatea lui si scuterele de 50cc, sau 125cc sunt una dintre solutiile cele mai avantoajoase de descongestionare a traficului.

In tarile care au o adevarata cultura a motocicletei, toata lumea a invatat ca motocicleta se foloseste in scopul pentru care a fost produsa.
Scuterele in trafic, pentru mersul la serviciu, motocicletele enduro pentru mersul pe teren, motocicletele sportive pentru circuite, sau strazi care iti permit viteze mari, cruiserele pentru drumuri lungi, strabatute in conditii de confort ridicat.

La noi totul e cam amestecat si putem vedea zilnic oameni care merg 3-5 kilometri pana la lucru cu cate un R1, altii care ies pe drumuri forestiere cu un Shadow, sau excursii pana in Italia, Franta facute cu Suzuki GS500.

rsz_delight.6

Din pacate, exact ceea ce ar trebui sa vedem peste tot, adica scutere mici, nu prea vedem, pentru ca lumea se duce la serviciu, traversand jungla din Bucuresti, cu Porsche, A8, ML, sau multe alte modele asemanatoare si, de cele mai multe ori, in masina aflandu-se numai soferul.

In tarile din vestul Europei, ca sa nu mai vorbim de Asia, milioane de oameni au ales scuterul pentru deplasarile in oras, datorita avantajelor uriase pe care ti le ofera: consum redus, mobilitate superioara, economie de timp si toate celelalte.

Este adevarat ca sunt si multe neajunsuri, mai ales intr-o tara cu o lipsa de civilizatie evidenta, dar, macar pentru lunile de vara, eu cred ca avantajele sunt mai mari decat minusurile.

Yamaha a dezvoltat poate cea mai mare linie de scutere, insistand, asa cum era normal, pe cele de cilindree redusa, pentru utilitatea lor.

D’elight exceleaza in detalii gandite pentru uzul in trafic, dar, pentru mai multe amanunte, va las sa urmariti materialul facut in toamna lui 2014.

rsz_delight.2

 Material prezentat la Digi24, in rubrica moto a emisiunii “La volan” din octombrie 2014

One thought on “Delight – cel mai mic si interesant scuter de 125cc produs de Yamaha

  1. Tiberiu Gedeon

    mare dreptate cu scuterul pentru deplasarea in oras sau apropiere,eu nu am un scuter dar folosesc de mai bine de 20 de ani o motoreta Honda CB50 4 timpi pentru mers la lucru 3 km sant mai repede decat cu masina,este mult mai ieftin si face mai mare placere apropo,an de fabricatie 1979 si nu ma lasat niciodata pe drum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*