TIBERIU TROIA

Yamaha MT-09 – test și prezentare – varianta video

Trebuie sa marturisesc inca de la inceput ca sunt fan convins al firmei Yamaha si produselor ei. Cu toate astea, MT-09 nu m-a impresionat la prima vedere, dar, dupa ce am mers cativa kilometri, mi-am schimbat parerea.

Reactia pe care am avut-o, atunci cand am vazut MT-09 pentru prima data, a fost una instinctiva de respingere: pur si simplu nu mi-au placut formele ei, pentru ca sunt obisnuit cu motocicletele frumoase reusite de Yamaha de-a lungul timpului.

Stiu ca gusturile nu se discuta si ca fiecare avem dreptul la opinie, dar marea problema este ca fiecare are dreptul sa-si exprime parerea si nu toata lumea are ce spune, chiar daca vorbeste.

rsz_mt-09.2

Eu imi permit sa-mi spun parerea legata de designul motocicletei, pentru ca mi-am petrecut 11 ani in scoli de arta, dar, de multe ori, nici macar acest amanunt nu reuseste sa convinga.

Dupa ce am studiat mai bine formele acestei motociclete, mi-am dat seama ca gresesc. Nici nu trebuia sa fie mai frumoasa, nu a vrut nimeni s-o faca frumoasa, pentru ca acest motor face parte din noul curent aparut in ultimii ani, care a fost denumit cel mai bine de cei de la Harley-Davidson – Dark Custom.

Tonuri de gri inchis si cenusiu, pentru un pilot rebel, un aspect de motocicleta rea, cel putin ciudata, pentru cei care sunt obisnuiti cu motocicletele naked calarite de Alain Delon, in filmele de acum 40 ani, cu un far mare, rotund si cu forme sinuoase, placute ochiului.

rsz_mt-09.3 (2)

Dar toate obiectiile pe care le-ai putea avea, sunt uitate in momentul in care faci primii kilometri cu motocicleta asta, asa urata cum e. MT-09 este unul dintre motoarele in 3 cilindri care m-au impresionat, asa cum mi s-a mai intamplat cu ceva vreme in urma, cand am testat primul Triumph Triple, cu singura diferenta ca cel despre care vorbesc e un motor japonez.

Cursiv, fluent, aproape nu simti cei 3 cilindri, ai senzatia ca sunt 4, ai celor mai multe motociclete de la clasa asta. Singurul fapt care iti atrage atentia ca totusi ai 3 cilindri sub tine, este zgomotul usor metalic, tipic pentru motoarele in 3 si asta nu se poate explica mai bine de atat, trebuie incercata senzatia.

2015-Yamaha-MT-09-EU-Deep-Armor-Detail-001_002 (2)

Material prezentat la Digi24, in rubrica moto a emisiunii “La volan” din noiembrie 2014

rsz_mt-09

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*