TIBERIU TROIA

Targu Mures, Superbike – Inceputuri in Romania, episodul 2 – 30 iulie 1995

Cea de a 2-a etapa a Campionatului din 1995 s-a desfasurat pe pista aeroportului din Targu Mures, Superbike fiind cea mai asteptata clasa.

Stiu ca toata lumea este obisnuita cu curse de moto la care sunt cel putin 20 piloti la start si asa se intampla si in Romania cu multi ani in urma.

Este cel putin ciudat sa vezi o cursa la care iau startul 3 oameni si termina unul singur.

Din pacate, asta se intampla in anii in care motocicletele nu erau pe toate strazile, aparusera de putin timp primele magazine ale marilor producatori (si acelea numai in Bucuresti), iar cei care isi permiteau o motocicleta noua erau foarte putini.

In afara de asta, clasa Superbike a fost infiintata in 1994, an in care au luat startul cativa piloti ai echipei Politiei Rutiere, prezenti la primele lor curse, pe motocicletele vechi ale Politiei.

In aceste conditii, lupta pe care am dus-o cu Octavian de-a lungul sezonului a fost un spectacol si, chiar daca voi parea lipsit de modestie, la acea ora, nici nu conta alt pilot din Romania la clasa Superbike. Adica, daca ar mai fi fost vreo 10-15 oameni la start, lupta finala s-ar fi dat tot intre noi.

Targu Mures, Superbike

Cristian Bratovici, Tiberiu Troia, Mark Caslin, Vlad Haralambie, Alan Palmer – 1995

Cam asta a fost situatia incepand din anul 1990 si asta s-a intamplat si la Targu Mures, Superbike…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*