TIBERIU TROIA

Concept 101 – modelul BMW produs pentru piaţa americana lansat azi la Concorso d’Eleganza Villa d’Este, evenimentul organizat la Como, Italia.

concept 101

Folosind ca bază platforma vechiului K1600, Concept 101 a fost realizat de BMW Motorrad cu ajutorul vestitului designer Roland Sands, fiind o motocicletă concept destinată turelor lungi pe care le poţi face pe şoselele americane.

concept 101

Numele „Concept 101” este inspirat de capacitatea cilindrică a motorului de 1649 cc, care, tradus în unităţile de măsură americane, reprezintă 101 inch cubici, dar este şi un omagiu adus Highway 101, ruta apropiată de studioul în care a fost conceput noul model, situat în sudul Californiei

concept 101

„Concept 101 deschide un nou capitol în istoria motocicletelor concept realizate de firma noastră”, a declarat Edgar Heinrich, coordonatorul BMW Motorrad Design. „Este interpretarea BMW Motorrad a visului de libertate şi independenţă pe care îl reprezintă touringul american. Pentru mine, Concept 101 este o culme a eleganţei, puterii şi luxului pe două roţi”.

concept 101

Unul dintre cele mai şocante detalii ale acestei motociclete sunt panourile decorative laterale din lemn, situate pe carena faţă, rezervorul de carburant şi pe genţile laterale, efectul lor fiind completat de câteva repere construite din carbon şi aluminiu, toate aceste detalii oferind un aer preţios şi exclusivist.

concept 101

Deosebite sunt şi finalele eşapamentului, cu câte trei ferestre de evacuare ale celor două tobe, mascate de o grilă metalică.

În rest, multe dintre componentele modelului K1600 rămân neschimbate, ceea ce mă face să cred că sunt mari şanse ca acest model concept să devină în curând produs de serie destinat celei mai importante pieţe din lume.

BMW-Motorrad-Concept-101

Construit respectând gusturile bikerilor din Statele Unite, modelul Concept 101 se poate bucura de succes pe continentul american, dar mă îndoiesc că va fi vreodata un succes comercial în Europa. Probabil că nici nu s-a urmărit aşa ceva…

concept 101

Sursa: BMW Motorrad