TIBERIU TROIA

Yamaha YZ450F – prezentare filmată la Ciolpani a noului model, împreună cu Julian Răduţă

yamaha yz450f

Dacă tot am avut ocazia să văd ce ştie noul model Yamaha YZ450F, era păcat să o fac fără un specialist al disciplinei, aşa că m-am întălnit cu Julian pe circuitul de casă de la Ciolpani.

YZ450F era unul dintre cele mai bune modele de motocros si pana la aparitia noului model, dar, prin lansarea modelului 2014, Yamaha YZ450F revine in forta in primele randuri ale competitiilor de profil.

yamaha yz450f

Câteva detalii constructive o fac foarte competitivă: redesenarea completă a motorului prin care s-a realizat inversarea poziţiei tradiţionale a motorului, cu admisia în faţă şi evacuarea în spate, amplasarea rezervorului de carburant sub şa, coborârea înălţimii caroseriei în dreptul locului în care este amplasat rezervorul în mod normal, masele centralizate, diverse posibilităţi de reglare a poziţiei pilotului, toate acestea au dus la îmbunătăţirea manevrabilităţii şi a controlului motocicletei.

yamaha yz450f

Cea mai bună demostraţie a efectului pe care l-au avut toate modificările apărute, a fost proba pe care Julian a făcut-o cu noua Yamaha YZ450F.

 

Materialul filmat a fost prezentat la Digi24, in rubrica moto a emisiunii “La Volan” din 3 mai 2014