TIBERIU TROIA

Assen – MotoGP 2015 – un nou început, sau continuă dominaţia lui Lorenzo ?

De 3 etape asistăm la spectacolul oferit de Jorge Lorenzo, care pare de neânvins. Nu ştiu ce se va întâmpla mâine, sâmbătă 27 iunie 2015, la Assen, dar cu siguranţă se anunţă o cursă fantastică, pe care nu cred că o va mai câştiga Lorenzo.

Assen MotoGP

Poate vă aduceţi aminte că am fost la Mugello în boxa echipei Honda.

Am stat 15 minute în boxă, am putut face poze motocicletei lui Marquez, dar cea a lui Pedrosa era după un paravan şi nu am avut voie să intrăm , sau să facem poze.

Am întrebat dacă şasiul este diferit, iar răspunsul a fost politicos, uşor ezitant. Se pare că nu era acelaşi şasiu, pentru că acum, Marquez a primit alt model, cu care se pare că se înţelege mai bine decât cu cel de la etapele trecute, care era modelul 2015. Dovada sunt timpii reuşiţi azi, la calificări.

Şi cei de la Yamaha au schimbat la Assen şasiul. Noul model a pierdut puţin din rigiditate şi precizie, mai ales în perioadele de frânare, dar este mai manevrabil.

Ambii piloţi au probat şi schimbat şasiul, dar se pare că Valentino s-a adaptat mai bine acestui cadru, reuşind nu numai un tur rapid, ci o serie impresionantă de 8 ture rapide.

De obicei nu fac previziuni legate de o cursă viitoare, dar, de data aceasta, aş avea curajul să pun pariu că Jorge Lorenzo nu va câştiga la Assen, chiar dacă a arătat în ultimul timp o formă de zile mari.

Assen

Dacă învingătorul va fi Valentino, sau Marc Marquez, asta nu ştiu, dar pot să vă spun că am emoţii de pe acum…