TIBERIU TROIA

Casca lui Valentino Rossi – un nou model, o surpriză la fiecare cursă de la Mugello

casca lui Vale.1

La fiecare cursă de moto de la Mugello, circuitul preferat a lui Valentino, AGV pregăteşte o nouă casca surpriză. Cea de anul acesta este modelul Pista GP şi este realizată de celebrul designer Aldo Drudi.

casca lui Vale.4

Mugello – 31 mai 2015.

Valentino Rossi nu a mai câştigat, a terminat pe locul 3, dar mulţimea l-a sărbătorit ca şi cum ar fi fost învingătorul cursei.

Unul dintre amănuntele atent pregătite ale sărbătorii previzibile era casca, una dintre cele mai importante piese de echipament, căreia Valentino îi acordă o atenţie specială.

Nu ştiu dacă mai era nevoie să menţionez culoarea predominantă a căştii, pentru că, în toate ţările în care se pot urmări cursele de motociclism, culoarea galben este asociată numelui Valentino Rossi.

De această dată, nuanţa a fost botezată “Yellow Energy”, iar firma producătoare a dat câteva explicaţii pentru a înţelege mai bine conceptul care a stat la baza desenului căştii.

Casca lui Vale.5

“În timpul unui weekend de cursă, nivelul energiei “Doctorului” creşte constant, până atinge vârful de forma la timp pentru cursa de duminică.

Pentru a reprezenta acest fenomen, partea din spate a căştii sale Mugello 2015 reprezintă şase nivele diferite de energie, începând de la roşu strălucitor al primului antrenament liber şi crescând sesiune cu sesiune până la nivelul maxim – galbenul care este semnătura lui Vale, exact la timp ca el să se alinieze pe grila de start.

Pe partea dreaptă, sunt scrise cuvintele “Energia Rinnovabile” (Energie Regenerabilă), lângă o emblemă care simbolizează reciclarea, care înconjoară numărul 46 al lui Rossi. Pe partea stângă a căştii este scris “Yellow Energy” şi sunt desenate amprentele lăbuţelor animalelor de companie a lui Valentino – căţeii Cesare şi Camilla şi pisica Rossano.”

Casca lui Vale.2

Nimic nu ne mai miră la partenerii lui Vale, care, indiferent de mărime, sau putere financiară, îi fac toate mofturile, doar-doar vor reuşi să păstreze în ograda lor gaina cu ouale de aur pe care Vale o reprezintă.

Nu trebuie decât să vă amintesc de desenul oligofren cu soarele şi luna, pe care nu l-a înţeles nimeni, dar l-a copiat toată lumea şi a fost cumpărat de milioane de fani nepretenţioşi…