TIBERIU TROIA

Standul Harley-Davidson EICMA 2015 şi prima motocicletă electrică

Cine se aştepta la o motocicletă electrică ? Cu toate astea, standul Harley-Davidson EICMA 2015 a oferit una dintre cele mai surprinzătoare prezenţe.

Harley-Davidson EICMA 2015

Motocicleta electrică Harley-Davidson

Mai compact ce de obicei, dar mult mai complex, standul Harley-Davidson EICMA 2015  a întâmpinat pe toată lumea cu noutăţi şi domnişoare gata să zâmbească în faţa oricărei camere foto.

Exponatele au fost împărţite pe tematici: proiectul Rushmore, concursul de customizare al dealerilor, sugestii pentru închirieri de motociclete şi, marea surpriză, motocicleta electrică instalată într-un stand de probă care evidenţia performanţele motorului.

Harley-Davidson EICMA 2015

Am reuşit şi am avut o discuţie de vreo 20 minute cu domnul Peter-Michael Keppler, Senior Director al departamentului de planificare a producţiei, om cu 20 ani de experienţă în cadrul companiei.

Mare pasionat de tot ceea ce înseamnă motocicletă, cu participări la competiţii, motociclist de drum lung, dl. Keppler a avut amabilitatea să ne dea un interviu care va fi prezentat în emisiunea La Volan, de pe Digi24.

Discuţia a avut loc în faţa noului Softail Slim, motocicleta care omagiază vechiul WLA 45, motocicleta armatei americane din al doilea război mondial, atât prin formă, cât şi prin culoarea vopselei şi a modelul folosit.

Harley-Davidson EICMA 2015

Harley-Davidson Softail Slim 2016

Una dintre întrebările pe care i le-am adresat s-a referit la un eventual proiect de motocicletă cu ataş. Trebuie să recunosc că nu a fost cel mai inspirat subiect, dar, din moment ce a apărut un Trike, de ce nu s-ar fi putut şi un ataş ?

Se pare că am nimerit exact omul potrivit, pentru că dl. Keppler mi-a mărturisit că el este cel care a omorât din faşă iniţiativa, subiectul fiind discutat de management.

În schimb, tot el este unul dintre susţinătorii Proiectului Rushmore, pachetul pregătit de Harley-Davidson, prin care sunt oferite modele de Touring echipate cu toată tehnologia momentului şi multe accesorii disponibile de obicei ca opţionale.

Harley-Davidson EICMA 2015

În rest, aceeaşi atmosferă degajată şi grijă la detalii, cu care Harley-Davidson ne-a obişnuit la astfel de manifestări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*