TIBERIU TROIA

Valentino Rossi şi Jorge Lorenzo au fost la prezentarea noilor modele Yamaha de la EICMA 2015

Marea surpriză a spectacolului organizat de Yamaha la EICMA 2015 a fost prezenţa lui Valentino Rossi şi Jorge Lorenzo, incertă până în ultimul moment.

Cu vreo 2 zile înainte apăruseră zvonuri, postări pe Facebook şi Twitter a unora dintre persoanele de decizie din Yamaha, cum că cei doi vor fi prezenţi la festivitatea Yamaha de la EICMA 2015,

Nimic oficial nu se anunţase, iar ştirea nu era confirmată nici măcar la începerea spectacolului (pentru că a fost un adevărat spectacol, nu doar o prezentare de noi modele de motociclete).

EICMA 2015

Împreună cu prietenul Alex Zereş, realizatorul emisiunii La Volan de pe Digi24.

Împreună cu prietenul Alex Zereş, realizatorul emisiunii La Volan, de pe Digi24, am fost prezenţi încă de la deschiderea uşilor, pentru că trebuia să prindem un loc cât mai bun pentru amplasarea camerei video şi să ocupăm poziţii strategice pentru fotografii.

Foarte multă lume prezentă, cred că vreo 500 de jurnalişti şi reprezentanţi ai importatorilor.

Îngrămădeală la uşă, confirmarea invitaţiilor la intrare, după care liber la mâncare şi băutură, atmosfera fiind întreţinută de o doamnă care cânta la pian (pian Yamaha, desigur).

EICMA 2015

Mâncăruri alese, băuturi bune, erau de toate, nu se îmbrâncea nimeni şi nu lua nimeni în sacoşă, cum am mai văzut la alte manifestari de gen.

Cam 45 de minute pentru îndestulare, socializare, dacă cunoşteai pe cineva, după care cei fără camera foto video au fost invitaţi să ia loc pe scaunele din sala propriu-zisă.

Cei cu echipamente foto-video au fost rugaţi să rămână în spate, regula fiind respectată cu stricteţe.

EICMA 2015

Prezentator al evenimentului, cunoscutul Gavin Emmett, comentator MotoGP la BT Sport TV din UK, fost comentator MotoGP al canalului oficial Dorna Sports şi Director de Comunicare la Dorna Sports.

După introducerea în atmosferă, a fost invitat pe scenă Preşedintele corporaţiei Yamaha, Hiroyuki Yanagi-san, care a ţinut un discurs destul de lung, prezentând principalele realizări ale firmei din acest an, unul dintre cei mai buni ani Yamaha, atât datorită rezultatelor sportive, cât şi vânzărilor de motociclete.

EICMA 2015

Preşedintele Yamaha Motor Corporation, Hiroyuki Yanagi-san

Au urmat pe rând toate noile modele 2016, pe care le voi prezenta în altă postare.

După defilarea tuturor modelelor 2016 nou apărute, prezentatorul evenimentului l-a invitat din nou pe scenă pe Preşedintele corporaţiei, Yanagi-san, care a revenit purtând un tricou galben, piesă de îmbrăcăminte din noua colecţie aniversară 60 ani de existenţă Yamaha.

În sală nu cred că cineva mai aştepta ceva special, în afară de încheiere, dar, spre surprinderea generală, acum a urmat surpriza cea mare.

Yanagi-san a invitat pe scenă ultimele două motociclete care tocmai plecaseră, pentru a sublinia încă o dată importanţa apariţiei celor două modele.

Motocicletele au revenit, aparent nefiind nici o schimbare, pentru că cele două personaje care conduceau motocicletele nu păreau diferite de piloţii iniţiali, chiar dacă echipamentul era puţin diferit. Dar cine era atent la astfel de detalii ?

Numai atunci când prezentatorul galei a făcut prezentările, cei doi şi-au dat jos căştile şi cei din sală au început să ovaţioneze.

Momentul surprins în filmul de 50 secunde de mai jos.

Seara s-a terminat apoteotic, vedetele au ieşit prin spate, dar cei mai norocoşi i-au putut întâlni în faţa clubului la plecare şi, chiar dacă erau bine păziţi, s-au putut face câteva poze în grabă.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

One thought on “Valentino Rossi şi Jorge Lorenzo au fost la prezentarea noilor modele Yamaha de la EICMA 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*