TIBERIU TROIA

Motobot, robotul motociclist, trece la faza a doua – până în 2017 va pilota o motocicletă pe circuit cu peste 200 km/h

Yamaha a anunţat azi că Motobot, robotul motociclist prezentat la Tokyo Motor Show în 2015, va pilota o motocicletă nemodificată pe un circuit, cu peste 200 km/h.

motobot

Prezentă cu un stand interesant la CES, târgul anual de electronică şi tehnologie pentru produse de consum din Las Vegas, firma Yamaha a făcut public anunţul că dezvoltarea robotului motociclist trece la faza a doua.

Expus în premieră la Tokyo Motor Show în 2015 şi prezentat si aici, proiectul Motobot a rezultat din cooperarea firmei japoneze cu SRI International, cel mai mare centru de cercetare din SUA, o organizaţie non-profit înfiinţată de Universitatea Sanford în 1946.

Iniţial, centrul de cercetare se numea Stanford Research Institute şi avea ca scop declarat găsirea unor soluţii care să schimbe lumea într-un loc mai sigur, sănătos şi productiv.

Filmul promoţional al robotului Motobot creat de Yamaha mai jos.

Proiectul Motobot va continua în aceeaşi formulă de colaborare, scopul final fiind (pe lângă demonstraţia tehnologică) îmbunătăţirea performanţelor viitoare ale piloţilor de curse prin studierea dinamicii specifice, dezvoltarea unor viitoare vehicule autonome şi, de ce nu, un nou pas în faţă în lupta psihologică cu principala concurentă Honda şi creaţia ei, robotul ASIMO.

Mâine, 8 ianuarie 2016 este anunţată prezentarea fazei a doua a proiectului Motobot şi o conferinţă de presă în care vor fi prezentate detalii.

motobot

Sursa: Yamaha

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*