TIBERIU TROIA

Aventura lui Mani Gyenes la Dakar 2016 continuă cu succes – locul 13 în etapa a 3-a

Mani Gyenes a reuşit al 13-lea timp in a 3-a probă specială din Dakar 2016 și se află pe locul 20 la general, înaintea etapei maraton de astăzi, 6 ianuarie.

Mani Guenes

Mani Guenes la finalul etapei a 3-a

Rezultatul reuşit de Mani reprezintă cea mai bună clasare a unui pilot român într-o etapă Dakar.

Azi este programată o probă specială de 429 kilometri a cărei altitudine medie este de 3.500 metri.

Etapa a treia a Raliului Dakar desfășurată pe 5 ianuarie în Argentina, între Terma de Rio Hondo și San Salvador de Jujuy, a fost afectată de ploile abundente căzute în ultimele zile, iar organizatorii au decis scurtarea ei de la 314 la 200 de kilometri.

Mani a avut un ritm bun pe întreaga lungime a probei și s-a clasat în final pe locul 13. Timpul său 2h34min38sec a fost cu doar 3min35sec în urma celui stabilit de către Kevin Benavides, câștigătorul probei.

Cu acest rezultat, Mani păstreaza locul 20 în clasamentul general provizoriu.

Mai jos este declaraţia lui Mani Gyenes de la finalul etapei de ieri.

Ca urmare a penalizării de un minut primită de Juan Barreda, la conducerea clasamentului general a trecut slovacul Stefan Svitko.

Etapa a 4-a, San Salvador de Jujuy-San Salvador de Jujuy, este programată să măsoare 629 kilometri, 429 dintre aceștia se vor parcurge în regim de probă specială.

Aceasta este prima etapă maraton din Dakar 2016 și readuce în atenția concurenților un tip de etapă maraton care nu s-a mai practicat din 1992.

Cu alte cuvinte, nu vor mai avea acces la motociclete nici concurenții; nu vor putea interveni asupra lor după ce au revenit în bivuac.

Motocicletele vor fi depuse într-un parc închis de unde vor mai fi ridicate pe 7 ianuarie dimineață pentru a parcurge etapa a cincea, cea care îi va duce în Uyuni, Bolivia.

Înălțimea medie a probei speciale de astăzi este de 3.500 metri altitudine. Practic, nicio secțiune din cei 429 de kilometri nu va coborî sub 3.000 de metri altitudine, iar cel mai înalt punct al zilei va ajunge la circa 4.000 de metri.

Etapa de azi va fi o provocare pentru francezul Sylvain Espinasse, care pilotează o motocicletă Husqvarna de 125 cc cu motor în doi timpi. Este de aşteptat ca acest motor să întâmpine probleme mai mari decât motoarele în patru timpi ale celorlalţi concurenţi, având în vedere altitudinea la care se va merge, ca să nu mai vorbim de diferenţa de putere faţă de majoritatea motoarelor de 450 cc.

mani gyenes

Sylvain Espinasse si motocicleta sa Husqvarva 125 la Dakar 2016

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*