TIBERIU TROIA

Yamaha Tricity – test şi prezentare video

De obicei nu prea testez scutere şi, dacă le testez, nu mă grăbesc să le prezint la TV, dar Yamaha Tricity oferă nişte soluţii geniale şi merită toată atenţia…

Furcă telescopică cantilever tip tandem este numele sistemului de amortizare faţă, care este elementul constructiv de succes al scuterului şi defineşte modelul Tricity.

Reţeta câştigătoare a acestui sistem mai puţin întâlnit este amortizorul fals din partea de spate a fiecărei furci laterale, care este doar un ghidaj şi uşurează sarcina amortizorului adevărat, aflat în partea din faţă.

În acelaşi timp, cele două piese de legătură în formă de paralelogram asigură sincronizarea semi-furcilor laterale.

Un al doilea sistem interesant, care are un rol important şi transformă Yamaha Tricity în scuterul cu frânele cele mai eficace la clasa 125 cc, este sistemul unificat de frânare.

Cu avantajele clare pe care le are faţă de un scuter tradiţional, Yamaha Tricity poate fi una dintre soluţiile în trafic a celor care sunt dispuşi să renunţe la maşină şi care încă mai au rezerve faţă de două roţi.

tricity

Materialul filmat a fost prezentat la Digi 24, în rubrica moto a emisiunii La Volan din 5 decembrie 2015.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

tricity

4 thoughts on “Yamaha Tricity – test şi prezentare video

 1. Atti

  Ciudat Tricity-ul. Am avut ocazia sa il testez (nu in Ro), dupa ce am facut ceva mii de km cu un Piaggio Mp3.

  Da, e stabil, e frumos, e tot ce vrei, cu doua nemultumiri grozave:

  1. Motorul acela de 125 e fix suficient incat sa te bage in situatii neplacute fara a avea puterea sa te si scoata din ele

  2. Service in Romania la suspensia fata? E overcomplicated si scump.

 2. Tiberiu Troia Post author

  Daca nici unitatea service a importatorului Yamaha nu face fata, atunci nu stiu cine corespunde.
  Cei doi mecanici, Dorel si Tase, in afara de faptul ca sunt vechi sportivi (Tase este de 12 ori Campion Narional la viteza, iar Dorel a facut dirt-track si viteza), au 20 ani vechime in acelasi service Yamaha, cu multe cursuri de pregatire facute in afara tarii. Ca sa nu mai vorbesc de preturi, care sunt omenesti in acea firma…
  Cunosc situatia destul de bine, am fost General Manager acolo 11 ani.

 3. Tiberiu Troia Post author

  Nu, numai triciclurile cu putere mai mare de 15 kW si dupa 21 de ani (codul rutier art.24, litera G).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*