TIBERIU TROIA

Prezentare cască SHARK Evo-One model 2016

Evo-One, ultimul model de cască modulară produsă de Shark apărută în acest an, este disponibilă acum şi în România.

evo-one

În 2007 firma Shark a lansat modelul Evoline, una din puţinele căşti cu dublă omologare, cască jet şi integrală.

Acum, nouă ani mai târziu, apare Evo-One, mai compactă, mai uşoară şi mai tehnică, fiind o reală evoluţie a modelului anterior.

Casca este produsă din termoplastic injectat, la fel ca vechiul model, are vizor interior pentru soare rabatabil, este produsă în două dimensiuni diferite ale carcasei şi este disponibilă în mărimi de la XS la XXL.

Fiind studiată în tunel aerodinamic, forma modelului Evo-One oferă o izolare fonică superioară, datorată şi sistemului Autoseal, cel care face ca vizorul să fie lipit de cască, reuşind izolaţia termică şi împotriva apei.

Un alt sistem prezent pe această cască este “Auto-up and auto-down”, care ridică automat vizorul căştii la ridicarea, sau coborârea mandibulei, operaţiune care se poate face cu o singură mână.

evo-one

Vizorul este dotat cu sistem pinlock, livrat separat, neinstalat, dar în configuraţie standard, accesoriu absolut obligatoriu pe timpul folosinţei la temperaturi scăzute.

Aerisirea căştii este eficare, având cursoare pentru controlul admisiei şi evacuării şi o clapetă rabatabilă la mijlocul mandibulei, pentru o izolare mai bună, care revine la poziţia iniţială pliată datorită unui magnet amplasat pe mandibulă.

În partea de sus a căştii este amplasat un mic eleron, produs ca urmare a studiului formei carcasei în tunelul aerodinamic, pentru a îmbunătăţi stabilitatea căştii la viteze mari.

Căptuşeala interioară este realizată din fibre naturale de bambus, care asigură o senzaţie mai plăcută decât bumbacul, sau fibrele sintetice, este complet demontabilă, lavabilă şi este disponibilă ca piesă de schimb în mai multe dimensiuni.

Modelul Evo-One se produce în mai multe variante de culoare, preţul variază între 1680 şi 1815 lei şi poate fi cumpărată de la magazinul firmei Motor Team din Bucureşti, importatorul produselor Shark în România.

Dacă nu aţi văzut toate prezentările de echipamente moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele moto pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Mai jos este filmul oficial de prezentare a căştii Evo-One.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*