TIBERIU TROIA

LS2 – Cum a ajuns în 25 de ani, de la o firmă cu un angajat, la sediu în Barcelona

LS2 este unul dintre producătorii de căşti cei mai activi în motorsport, sponsorizând piloţi valoroşi, care contribuie la dezvoltarea produselor.

LS2

Yonny Hernandez, pilot Octo Pramac Ducati sponsorizat de LS2

Povestea a început în 1990, când domnul Arthur Liao a decis să pornească o afacere, investind 350 Euro într-un atelier de 55 mp, în care un singur angajat, Peng Zheng lucra căştile pe care firma le producea.

25 de ani mai târziu, Peng Zheng lucrează în continuare în firmă, într-o funcţie de conducere.

Produsele s-au bucurat de un succes comercial rapid şi, bazându-se pe creşterea pieţei, proprietarul a închiriat o fabrică veche, de 400 mp, a mărit echipa cu încă 100 de angajaţi şi l-a cooptat pe fratele sau Stephan Liao în managementul firmei.

În numai patru ani, căştile produse de firmă sub numele FENGXING devin un produs cunoscut şi apreciat pe piaţa din China, vânzările cresc spectaculos şi toată operaţiunea se mută într-o fabrică de aproape 4000 mp, special construită.

LS2

Pionier al producţiei de căşti din China, Arthur Liao a înţeles că viitorul pentru o astfel de firmă este piaţa externă şi a schimbat numele firmei în MHR. În acelaşi timp, pentru a putea să impună produsele pe pieţele dezvoltate, este nevoie să investească în modernizarea fabricii, a utilajelor şi tehnologiei.

Anul 2000 a reprezentat concentrarea tuturor operaţiunilor sub un singur acoperis, MHR obţinând acreditarea ISO9000. Toate tehnologiile şi utilajele necesare producţiei de căşti au fost aduse aici, de la materia primă, la procesul de injectare a materialelor plastice şi tratamentul materialelor compozite, până la vopsitorie, finisare şi testarea produselor finite.

Cinci ani mai târziu, încurajaţi de cifra de afaceri în continuă creştere, fraţii Liao fac o investiţie importantă, înfiinţează o firmă nouă, Jiangmen Pengcheng Helmets Ltd (JPH), construind o fabrică modernă de peste 30.000 mp, unde 1000 de angajaţi produc peste 2 milioane de căşti pe an.

LS2

Fabrica LS2

Adevărata intrare pe piaţa Europeană are loc în 2007, când proprietarii iau hotărârea înfiinţării unei mărci proprii. Folosind pentru numele mărcii iniţialele conceptului Liao System, marca LS2 a luat fiinţă, fiind înregistrată cu sediul la Barcelona. Totodată, nou apăruta marcă LS2 a fost prezentă pentru prima oară la EICMA, cea mai importantă expoziţie anuală internaţională de motociclete şi accesorii de la Milano.

Dupa intrarea în forţă în Europa, pasul următor a venit de la sine şi, în 2010, LS2 intră pe pământ American, fiind cumpărat un depozit în Chicago, pentru distribuţia produselor în SUA şi Canada.

Firma LS2 este foarte activă în lumea motorsportului, fiind prezentă în cursele de motociclism la cel mai înalt nivel, piloţi importanţi din MotoGP folosind produsele firmei: Loris Baz şi Yonny Hernandez la clasa regină, Isaac Viñales la Moto 2 şi Ivan Cervantes la Dakar 2016.

LS2

Ivan Cervantes la Dakar 2016 sponsorizat de LS2

Dacă nu aţi văzut toate prezentările de echipamente moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele moto pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*