TIBERIU TROIA

A fost anunţat traseul Raliului Dakar 2017

Pentru prima dată în istoria competiţiei, Raliul Dakar 2017 va traversa Argentina, Bolivia şi Paraguay, de unde se va lua şi startul.

Dakar 2017

Ca urmare a deciziei oficialităţilor din Chile de a renunţa la implicarea în organizarea ediţiei 2017 a celui mai cunoscut raliu, ASO (Amaury Sport Organisation), organizaţia care patronează competiţia, a confirmat modificarea traseului, Paraguay fiind gazdă pentru prima dată.

Startul în prima etapă se va da în capitala ţării, Asunción, aceasta fiind de fapt şi singura oprire în Paraguay.

Cea mai mare parte a traseului va fi în Argentina, în timp ce în Bolivia vor fi numai patru opriri.

Ca şi în ediţia din acest an a Raliului, vor exista numeroase etape care se vor desfăşura la mare altitudine, etape care pun probleme nu numai motoarelor, ci şi piloţilor, obligaţi să depună eforturi sporite, din cauza lipsei oxigenului.

Chiar dacă finalul cursei va fi organizat la Buenos Aires, loc cunoscut veteranilor competiţiei, cursa va fi din nou dură pentru toată lumea.

Toţi cei patru mari producători care au aliniat la start echipe oficiale, KTM, Honda, Husqvarna şi Yamaha Racing, au demonstrat că au capacitatea de a obţine victorii de etapă, dar nu trebuie să neglijăm faptul că ultimele 15 ediţii ale Raliului au fost cucerite de KTM.

Dakar 2017

Toby Price, primul australian câştigător al Raliului Dakar, în ediţia 2016

Dakar 2017 promite să fie un adevărat spectacol, iar câştigător va fi pilotul cel mai constant. Rămâne de văzut dacă una dintre echipele de uzină va fi în stare să detroneze liderul incontestabil, echipa KTM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*