TIBERIU TROIA

Ducati 959 Panigale şi Dario Marchetti pe circuitul Motorpark România

Ducati 959 Panigale, noul model sportiv Ducati şi Dario Marchetti, Managerul şcolii oficiale de pilotaj Ducati Riding Experience, au sosit în România.

L-am cunoscut pe Dario cu mulţi ani în urmă, la una din cursele internaţionale de motociclism desfăşurate în Cehoslovacia, la Banska Bystrica, iar povestea am postat-o aici.

Anii au trecut, ne-am revăzut anul trecut, la prima sesiune a cursului pe care Dario îl predă pe toate meridianele lumii, ca Manager al DRE, şcoala oficială de pilotaj Ducati, atunci când Dario a vizitat pentru prima oară circuitul de la Adâncata.

Fiind un tip cât se poate de simpatic şi comunicativ şi, mai cu seamă, un profesionist, şi-a făcut o sumedenie de prieteni în ţara noastră, astfel încât revine cu bucurie de fiecare dată când este invitat.

Ştiam asta şi nu puteam să ratez o astfel de ocazie, aşa că am pregătit un mic material despre noul eveniment.

Surpriza a fost noua motocicletă cu care a venit Dario, noul model din gama motocicletelor sportive, Ducati 959 Panigale.

Trebuie să mărturisesc că nu a fost o surpriză totală, pentru că motorul a sosit câteva zile înaintea instructorului, Dario venind tocmai din Tailanda, unde prezentase noua motocicletă oamenilor de presă din întreaga Asie, inclusiv Japonia (altă motocicletă, nu cea sosită la Bucureşti).

Ducati Riding Experience

Dario Marchetti in Asia, la prezentarea noului Ducati 959 Panigale

După discuţia prietenească legată de caracteristicile noului model, am făcut şi vreo două ture pe circuit, dar nu pot să pretind că am testat motocicleta şi să fac o prezentare Ducati 959 Panigale. Mi-aş bate joc de meserie şi de cei care citesc articolele mele.

Pentru a înţelege ceea ce face o motocicletă, chiar după cei peste 40 de ani de mers ai mei, trebuie să faci câteva ore în şa, ca să-ţi faci o părere.

Nu se putea face asta, Dario insistând să însoţească pe circuit toate seriile de cursanţi, pentru a îndruma pe toată lumea şi a corecta eventualele greşeli, aşa că a rămas o discuţie purtată de doi prieteni, despre noul Ducati 959 Panigale, nimic altceva.

Mulţumesc Ducati România pentru un nou eveniment de excepţie în familia Ducati, eveniment la care au fost primiţi cu braţele deschise toţi iubitorii de motociclism, indiferent de motocicleta folosită, aşa cum ar trebui să fie peste tot.

Ducati 959 Panigale

Dario Marchetti cu Ducati 959 Panigale pe circuitul Adâncata

Modelul 959 Panigale fi comandat și achiziționat de la magazinul firmei Metrotehnica Internațional, importator oficial Ducati în România.

Materialul filmat a fost prezentat la Digi24, în rubrica moto a emisiunii La Volan din 25 iunie 2016.

Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre lansarea noilor modele Ducati, sau despre motocicletele testate, mai jos puteți găsi articole postate până acum.

Multistrada 950 a sosit la magazinul Ducati din București

Ducati 1299 Superleggera – de ce costă cât un Porsche 911 Carrera

Ducati Multistrada 1200 S model 2016 – test şi prezentare – varianta video

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*