TIBERIU TROIA

Prezentare căşti Adventure – Suomy MX Tourer şi Shark Explore-R

Chiar dacă cele două modele fac parte din aceeaşi categorie, Suomy MX Tourer şi Shark Explore-R sunt căşti Adventure total diferite.

Căştile au fost construite pornind de la principii diferite.

Suomy MX Tourer este una dintre cele mai uşoare căşti integrale echipate cu două vizoare. Pentru a reuşi masa redusă (casca are numai 1200 grame), materialul din care este construită este un amestec de kevlar, carbon şi fibră de sticlă, cocktail denumit de producător Tricarboco.

Carcasa căştii este produsă în două dimensiuni, ca şi stratul interior de protecţie din polistiren. Căptuşeala este complet demontabilă, lavabilă şi realizată din materiale absorbante, antialergice şi antimicrobiene.

Pentru realizarea masei reduse, producătorul a renunţat la toate accesoriile care ar fi îngreunat casca, interiorul căştii fiind tratat minimalist, fără a renunţa la confort şi siguranţă.

Astfel, prizele de admisie a aerului, sau cele de evacuare nu au butoane, sau cursoare pentru reglarea fluxului de aer.

Shark Explore-R

În schimb, forma căştii şi a cozorocului existent sunt atent studiate în tunelul aerodinamic, astfel încât se estimează că a fost îmbunătăţită circulaţia aerului şi, implicit, comportarea căştii la viteză, cu 50% faţă de o cască obişnuită.

Shark Explore-R este echipată cu tot ce putea să existe pe o cască din categoria Adventure: are două vizoare, cozoroc şi ochelari separaţi pentru enduro, folositorul având libertatea să aleagă oricare dintre aceste accesorii, casca fiind polivalentă, una dintre cele mai versatile de pe piaţă.

Pentru a păstra o greutate rezonabilă, carcasa căştii este realizată din fibră de carbon, cel mai uşor material folosit la construcţia căştilor, masa totală fiind 1450 grame.

Căptuşeala interioară este produsă din fibră de bambus, material pe care Shark îl foloseşte la căştile scumpe şi are două detalii constructive interesante. La ceafă se află o prelungire a căptuşelii interioare, cu elastic, care reduce circulaţia aerului la interior, iar în faţă există o protectie pentru gât, pliată într-un buzunar închis cu fermoar.

Shark Explore-R

Ambele căşti se produc în dimensiuni de la S la XL, sunt disponibile în mai multe variante de culoare, preţul modelului Suomy MX Tourer fiind între 300 şi 335 EURO, în funcţie de culoare şi 389 EURO pentru Shark Explore-R.

Căştile Shark Explore-R şi Suomy MX Tourer pot fi cumpărate de la magazinul firmei Motor Team din Bucureşti, importatorul produselor Shark şi Suomy în România.

Suomy-mx tourer

Dacă nu aţi văzut toate prezentările de echipamente moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele moto pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*