TIBERIU TROIA

Sezonul călătoriilor nu s-a încheiat, Biu şi Dani pleacă la European Bike Week 2016

7 ţări, 10 pasuri montane, 4700km şi un super eveniment moto, European Bike Week 2016, acesta este programul celor doi, Biu şi Dani.

Biu şi Dani

Biu şi Dani la primul drum lung împreună

În ultimul timp am avut parte de poveşti interesante istorisite de prietenii care au străbătut lumea în lung şi în lat.

Silviu Florea a petrecut opt luni în America de Sud, dintre care aproape şapte luni singur.

Mihai Barbu ne-a împărtaşit impresiile din turul Europei făcut cu familia, pe motocicleta cu ataş cu care a plecat acum în altă tură, pe care ne-o va povesti la întoarcere, excursie făcută în estul Europei, de data asta.

A urmat drumul la mare făcut de Moş Pedală, prietenul meu care a construit o motocicletă din plictiseală, drum de la Bucureşti la Vama Veche prin Transalpina şi Transfăgărăşan, totul în 18 ore.

Toamna se apropie cu paşi mari şi, cel mai important eveniment moto al sezonului este European Bike Week, întâlnirea Harley-Davidson de la Faaker See, din Austria.

Aproape 100.000 de motociclete se adună în fiecare an şi ocupă câteva zeci de kilometri pătraţi de Austrie, peste tot fiind scene, campinguri, lucruri interesante care se desfăşoară peste tot şi, deşi se bea mult, nu-am aduc aminte să fi întâlnit bikeri căzuţi prin şant în comă alcoolică, aşa cum am mai văzut pe la noi.

Ca să poţi găsi un loc de cazare în zonă, de obicei trebuie să rezervi loc cu un an înainte, totul fiind ocupat.

Acolo pleacă Biu, prietenul meu, unul dintre entuziaştii care au înfiinţat magazinul Mobra Shop, prăvălie care a stârnit la deschidere pasiuni şi comentarii.

Biu şi Dani

De câţiva ani Biu îl pregăteşte pe fiul său Dani, merg împreună pe motocicleta şi acum a sosit momentul celui mai important drum pentru perechea tată-fiu, pentru că Dani a împlinit 14 ani şi are vârsta legală pentru o astfel de aventură.

După modelul lui Moş Pedală şi drumul său la mare, cei doi vor pleca din Bucureşti pe 1 septembrie spre EBW, marea adunare Harley-Davidson, urmând să ajungă a doua zi în staţiunea San Valentino alla Mutta (Bolzano), adică 1790 km în două zile.

Şi, ca să nu se plictisească pe autostradă, cei doi vor traversa 10 pasuri montane, pentru o schimbare de peisaj:

  • Passo Resia – 1508m, graniţa Italia / Austria
  • Passo del Bernina – 2149m, în Elveţia
  • Passo Umbrail – 2503m, în Elveţia
  • Passo Stelvio – 2758m, în Italia
  • Passo del Rombo – 2491m, graniţa Italia/Austria şi muzeul/restaurantul moto Timmelsjoch
  • Julier Pass – 2284m, în Italia
  • Passo Gardena – 2121m, în Italia
  • Sela de Dobbiaco – 1209m, în Italia
  • Prato alla Drava – 1188m, graniţa Italia/ Austria
  • Grossglockner – 2504m, în Austria
BIU si Dani

Traseul excurisiei

Ideea mea a fost ca Biu să trimită în fiecare zi poze şi să ne facă cronica drumului.

În acest fel, noi, prietenii care vom fi cu sufletul lângă ei, ne vom bucura de locurile pe care cei doi le vor vizita şi vom participa de la distanţă la cel mai important eveniment Harley-Davidson din Europa.

.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*