TIBERIU TROIA

KTM RC16, motocicleta pentru MotoGP 2017 a fost prezentată

Cu ocazia cursei MotoGP desfăşurată în Austria, KTM a prezentat motocicleta pentru sezonul următor, KTM RC16.

KTM RC16

La începutul sezonului MotoGP apăruseră zvonuri legate de posibila participare a noului KTM RC16 la cursa de casă din Austria.

Pe măsură ce etapele competiţiei s-au derulat, s-a renunţat la prezenţa în cadrul concursului de pe Red Bull Ring, anunţându-se participarea ca wild card a celor doi piloţi de teste, Thomas Lüthi şi Mika Kallio, la etapa de la Valencia.

Se cunoşteau detalii ale viitoarei motociclete, cu şasiul din oţel tip grindă cu zăbrele şi arhitectura motorului V4 şi cei 270 CP anunţaţi, dar nu se ştia cum va arăta motocicleta.

Sâmbătă 13 august, motocicleta a fost expusă, iar azi (duminică), în ziua cursei, motocicleta pilotată de Mika Kallio va face câteva ture de prezentare pe circuitul de la Spielberg, fiind vopsită în culorile albastru şi portocaliu, aşa cum era de aşteptat pentru o echipă născută din parteneriatul dintre KTM şi Red Bull.

Modelul este acelaşi cu cel folosit de echipa Red Bull KTM Moto3, iar motocicleta KTM RC16 va fi pilotată în sezonul 2017 de Bradley Smith şi Pol Espargaro.

KTM RC16

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

One thought on “KTM RC16, motocicleta pentru MotoGP 2017 a fost prezentată

  1. Vlad Dumitrescu

    Foarte interesanta alegerea arhitecturii cadrului…unic in moto gp. nu stiu daca a mai existat vreodata in motogp cadru tubular de otel…pe modelul ducati sbk. celelalte echipe au ales toate deltabox.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*