TIBERIU TROIA

Bicicletele Ducati by Bianchi au ajuns în România

Cu o experienţă de peste 130 ani, compania F.I.V. Edoardo Bianchi S.p.A a proiectat gama de biciclete Ducati by Bianchi.

Ducati by Bianchi

În magazinul Ducati Bucureşti

Pentru Ducati producţia de biciclete nu este o noutate.

Cu mulţi ani în urmă a început construcţia unor modele de competiţie, în parteneriat cu cea mai veche firmă din lume producătoare de motociclete în activitate, Edoardo Bianchi F.I.V. (Fabbrica Italiana Velocipedi), companie înfiinţată la Milano în 1885.

Apărută ca un mic atelier de producţie şi reparaţii de velocipede, firma Bianchi se dezvoltă rapid şi începe producţia de vehicule motorizate în 1899, lansând la începutul secolului una dintre cele mai frumoase maşini, Bianchi 8 HP, cu motor monociclindru De Dion-Buton Puteaux, de 942cc.

Ducati by Bianchi

Automobilul Bianchi 8 HP conservat la Muzeul naţional al ştiinţei şi tehnologiei Leonardo da Vinci din Milano

Până în 1914 fabrica a atins o producţie totală de 45.000 biciclete, 1.500 motociclete şi 1.000 maşini.

Bianchi se implică serios în lumea curselor de biciclete şi, începând din 1920, în cele de motociclete.

Cei mai mari campioni din ciclism au concurat cu biciclete Bianchi, cucerind cele mai importante competiţii ale vremii: Giovanni Gerbi (“Diavolul roşu”),  Fausto CoppiFelice Gimondi şi Marco Pantani.

Şi în cursele de moto Bianchi a reuşit victorii de răsunet. Până în 1926, când a fost înfiinţată firma Ducati, Tazio Nuvolari câştigase Campionatul European FICM şi Campionatul Italiei de Viteză, la clasa 350 cc.

Ducati by Bianchi

Tazio Nuvolari si motocicleta Bianchi

Trecând prin perioade de înflorire economică, sau de criză financiară, compania Bianchi a supravieţuit perioadelor dificile şi face parte în prezent din grupul suedez Cycleurope AB, cel mai important producător de biciclete.

Având un astfel de trecut glorios şi o experienţă pe măsura, era normal ca Bianchi să fie ales de Ducati ca partener în construcţia unei biciclete de curse, proiect pe care cele două companii l-au demarat cu vreo zece ani în urmă.

Una dintre primele unităţi produse a fost oferită pilotului de moto care a oferit firmei Ducati 52 de victorii şi trei titluri de Campion în WSBK – Troy Bayliss.

Ducati by Bianchi

Felice Gimondi oferindu-i lui Troy Bayliss bicicleta Ducati Corse

De la biciclete de curse până la cele de stradă nu a fost decât un pas, bicicleta bucurându-se de mare popularitate în ţările civilizate, cu o creştere spectaculoasă a vânzărilor pe plan mondial.

Sărbătorind în acest an 90 de ani de existenţă, pe lângă evenimente şi festivităţi, Ducati a lansat o gamă de biciclete, realizate în parteneriat cu Bianchi, modele diferite, de la biciclete pentru copii şi unele de stradă, până la modele sportive şi BMX, cu numeroase variante şi dotări.

Ducati by Bianchi

Bicicletele Ducati by Bianchi vor fi expuse în magazine Ducati atent alese din următoarele ţări: Italia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Elveţia, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Suedia, Islanda, Polonia, România, Rusia, Spania, USA, Canada, Tailanda, Malaezia, Indonezia, Singapore, Coreea, Hong Kong, China şi Taiwan.

Primele unităţi au sosit în România, preturile bicicletelor Ducati by Bianchi sunt intre 200-920 EURO si pot fi achizitionate de la magazinul Ducati Bucuresti.

Ducati by Bianchi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*