TIBERIU TROIA

Familia Ducati – DOC București a sărbătorit 2 ani de existență

DOC (Desmo Owners Club) București, clubul proprietarilor de motociclete Ducati, a fost înființat cu doi ani în urmă și este sprijinit de importatorul oficial Ducati România.

DOC

Decembrie este luna în care toate grupările de motocicliști se adună, petrec împreună sărbătorile de iarnă, sfârșitul de an și, de cele mai multe ori, organizeaza acțiuni umanitare pentru ajutorarea copiilor, sau bătrânilor defavorizați de soartă.

În cazul tinerei asociații a proprietarilor de motociclete Ducati, DOC București, această perioadă plină de emoții coincide cu aniversarea înființării acestei organizații.

Cu doi ani în urmă, datorită apariției noului importator oficial Ducati în România, compania Metrotehnica Internațional, o firmă cu mare experiență în domeniul auto, condusă de niște mari pasionați ai motoarelor, numărul motocicletelor Ducati prezente pe străzile Bucureștiului a crescut considerabil și, odată cu asta, nevoia de organizare și oficializare a grupării apărute.

DOC

Preluând modelul din țările cu tradiție, cu organizații mari și puternice a proprietarilor de Ducati – DOC, tânăra mișcare românească a devenit una dintre cele mai active organizații de profil, participând cu entuziasm la toate acțiunile organizate de importatorul local.

I-am întâlnit la cele două reprize de instructaj desfășurate pe circuitul de la Adâncata, acțiuni conduse de experții DRE – Ducati Riding Experience, școala oficială de pilotaj Ducati și coordonate de fostul pilot internațional Dario Marchetti, Managerul școlii.

Motocicliștii români au participat disciplinați la ședințele pregătitoare, după care au pus în aplicare pe pistă cunoștințele teoretice acumulate.

Cele două acțiuni au reprezentat cea mai bună ocazie să mă reîntâlnesc cu Dario, după mai bine de 28 de ani de la prima noastră întâlnire pe circuite si să pregătesc câte un material filmat, împreună cu colegii mei de la emisiunea La Volan, difuzată de Digi24.

DOC

Membrii grupării DOC București au continuat să răspundă entuziast la chemarea importatorului Ducati România și au participat la sărbătoarea Ducati din vara acestui an, World Ducati Week, manifestare desfășurată la Misano, alături de alți peste 80.000 de pasionați ai motocicletelor Ducati și de alte peste 150 de cluburi DOC din 56 de țări.

Acolo au sărbătorit compania producătoare, dar și camaraderia care definește motocicliștii, au făcut ture pe celebrul circuit, au vizitat fabrica și au văzut în premieră modelul Supersport, care avea să fie lansat patru luni mai târziu.

DOC

Acum, la sfârșit de an, tânara familie DOC București a organizat o întâlnire prietenească, la care am avut privilegiul să fiu invitat, cea mai bună ocazie pentru a depăna amintiri acumulate într-un sezon plin, pentru a face planuri pentru turele sezonului viitor și pentru a închina un pahar împreună cu prietenii.

Aceeași atmosferă caldă, prietenească și bucurie de a sărbatori viața.

La mulți ani DOC București, la cât mai multe aniversări !

DOC

Dacă vreți sa aflați mai multe despre acțiunile organizate de importatorul oficial Ducati și despre tânăra familie DOC România, puteți găsi mai jos materiale postate până acum.

DRE – Ducati Riding Experience, şcoala de pilotaj Ducati a fost şi în România

Ducati 959 Panigale şi Dario Marchetti pe circuitul Motorpark România

Cum a fost la WDW 2016 (World Ducati Week)

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul  POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*