TIBERIU TROIA

Cum a fost la WDW 2016 (World Ducati Week)

WDW 2016 exprimată în cifre a însemnat 81.000 participanţi din 66 ţări şi 159 cluburi prezente, recorduri pentru manifestarea de la Misano.

Organizată la începutul lunii iulie, cea de a noua ediţie a săptămânii Ducati, WDW 2016, a fost un real succes nu numai pentru zecile de mii de Ducatisti veniţi de la mare depărtare să sărbătorească compania care reprezintă “More than Red” (motto-ul ales pentru eveniment), ci pentru toţi pasionaţii de motociclete care au avut şansa să asiste la trei zile de entuziasm şi pură pasiune moto.

WDW 2016

In curtea fabricii Ducati

De la fabrica Ducati, care şi-a deschis porţile pentru toţi fanii, până la circuitul legendar de la Misano, toată lumea a întâmpinat cu braţele deschise oaspeţii veniţi cu peste 20.000 motociclete.

Vineri, în prima seară, 6.000 de motociclete au făcut un tur de onoare pe pista Misano World Circuit Marco Simoncelli, după care au plecat la o petrecere care a ţinut toată noaptea.

WDW 2016

Turul făcut pe pista circuitului de la Misano

A doua zi a sosit momentul competiţiilor, vedete de primă mărime întrecându-se în curse de acceleraţie cu motociclete Ducati Diavel Carbon preparate.

Tensiunea întrecerii a ţinut spectatorii cu sufletul la gură, cel care a învins fiind Scott Reding, depăşindu-i pe Casey Stoner şi Regis Laconi.

WDW 2016

Au fost prezentate publicului exponate ale nou inauguratului muzeu Ducati, a fost instalat un cort în care a fost omagiată împlinirea a 90 de ani de existenţă a firmei şi totul a culminat cu dezvelirea ultimei creaţii exclusiviste a fabricii, noul superbike 1299 Panigale S Anniversario, pe care l-am prezentat.

Modelul 1299 aniversar nu a fost singura surpriză de la WDW 2016.

Într-o cameră închisă, unii dintre oaspeţi au avut posibilitatea să vadă noul Ducati Supersport, care nu a fost încă prezentat marelui public, iar instructorii şcolii oficiale Ducati au susţinut cursuri DRE de siguranţă şi enduro, Managerul şcolii fiind prietenul nostru Dario Marchetti, devenit un obişnuit al evenimentelor Ducati din România.

WDW 2016

Instructorii Ducati Riding Experience coordonaţi de Dario Marchetti la WDW 2016

Evenimentul din acest an a sărbătorit universalitatea, fiind organizată o primă ediţie internaţională a jocurilor de bikeri (International Biker Games), în care 8 echipe formate din bikeri din toată lumea s-au întrecut în diferite competiţii şi jocuri tipice motocicliştilor.

Unul dintre punctele de atracţie a sărbătorii a fost unul din grătarele la care se servea mâncare participanţilor, unul dintre cei care au servit bikerii timp de câteva ore fiind nimeni altul decât Claudio Domenicali, CEO Ducati.

WDW 2106

Motocicliştii din România au fost prezenţi şi au participat la sărbătoarea roşie, peste 20 de motoare din cele două cluburi existente sosind la eveniment, după un drum străbătut în echipă, aventura WDW 2016 reprezentând pentru toată lumea o experienţă de neuitat.

Ca de obicei, echipa Ducati România nu şi-a dezamăgit prietenii, membrii ei au organizat deplasarea, iar invitaţii au fost introduşi în marea familie Ducati, unde au fost primiţi cu prietenie şi căldură.

WDW 2016

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*