TIBERIU TROIA

Ducati 1299 Panigale S Anniversario – modelul aniversar de 90 ani

Ducati sărbătoreşte 90 de ani de existenţă şi lansează un model aniversar – Ducati 1299 Panigale S Anniversario.

ducati-1299-panigale-s-anniversario

În primele zile ale lunii iulie 2016, circuitul de la Misano a fost gazda unui eveniment aniversar: World Ducati Week.

Marea familie Ducati s-a întâlnit pe circuitul legendar pentru a sărbători 90 de ani de existenţă, motiv pentru a anunţa apariţia unui nou model sportiv, care va fi produs într-o serie scurtă, de 500 de unităţi: Ducati 1299 Panigale S Anniversario.

Este prima motocicletă sportivă produsă de Ducati care are dotările prezente pe Multistrada, în versiunea îmbunătăţită EVO, având controlul tracţiunii DTC (Ducati Traction Control) şi DWC (Ducati Wheelie Control), care, în combinaţie cu unitatea de măsurare inerţială IMU (Inertial Measurement Unit) produsă de Bosch, vor asigura o manevrabilitate superioară şi un control gradat şi fin al motocicletei.

O altă noutate implementată datorită prezenţei pachetului electronic complex, este controlul derapajului (Slide control), care permite pilotului să dozeze din aceleraţie derapajul roţii spate pe viraj, cu motocicleta înclinată, atunci când controlul tracţiunii este setat la nivelul 1 de intervenţie.

Este de aşteptat ca dotările modelului Ducati 1299 Panigale S Anniversario să se regăsească pe viitoarele modele ale sezonului 2017, poate chiar pe noul Supersport care a fost prezentat în mare secret participanţilor la eveniment, cărora le-au fost luate (fizic) telefoanele, în încercarea de a împiedica scurgerea de informaţii.

Pe noua motocicletă se regăsesc detalii interesante şi multe repere produse din fibră de carbon (aripa spate, mască amortizoare, protecţii la călcâi), precum şi acumulator Li-Ion, toate aducând o economie de peste 2,5 kg, motocicleta aflându-se în producţie, cu primele unităţi disponibile în scurt timp.

ducati-1299-panigale-s-anniversario

Casey Stoner prezentând noul model Ducati 1299 Panigale S Anniversario

Sursa: Ducati

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*