TIBERIU TROIA

Prima expoziție de frumos – pictură, obiecte decorative și fiare, încă o idee de-a lui Vova

Nu știu dacă a existat așa ceva, nu știu nici dacă există noțiunea de expoziție de frumos, dar Vova ne-a dovedit că se poate.

expoziție de frumos

Greu de grezut că mai era nevoie să-l prezint pe Vova, mai ales celor care au avut legătura cu motocicletele.

Arhitect, mare pasionat de fiare, în special motociclete, inventiv, personaj incomod și mai greu de înțeles pentru multă lume, Vova este unul dintre primii proprietari de Harley-Davidson din România, fost dealer Ducati, cunoscut constructor de motociclete.

Fiind colegi de facultate și împărtășind aceeași pasiune pentru motociclete, drumurile noastre s-au încrucișat de multe ori în ultimii 25 de ani.

L-am întâlnit la mai toate evenimentele importante ale lumii moto din București, o comunitate mică, cu multe ambiții, dar aflată în creștere.

expoziție de frumos

A reușit să uimească toată lumea în acest an, atunci când s-a implicat într-un proiect considerat de mulți ca fiind imposibil: construirea a două motociclete identice, replici ale unui model Harley-Davidson din anul 1936, totul în mai puțin de două luni.

Condiţiile impuse pe care el le-a acceptat, nu cred că ar fi fost semnate de altcineva.
Motocicletele care trebuiau construite nu numai că nu existau, dar prea puţini oameni au văzut în realitate originalele care trebuiau reproduse, motociclete din anul 1936, în perfectă stare, existând doar în câteva locuri din lume.

În 47 de zile, piesele necesare producţiei celor două unităţi trebuiau aduse în ţară, fiind produse de câteva zeci de furnizori, motocicletele asamblate şi foarte multe repere trebuiau produse, neexistând în comerţ.

Vova - expoziție de frumos

Şi aici urmează partea cea mai sensibilă a contractului: penalităţile.

Dat fiind uriaşa mobilizare de forţe cerută de filmări, cu vedete internaţionale aduse în România, echipamentele scumpe folosite, din care unele închiriate, sutele de oameni implicaţi în producţie şi investitiile uriaşe, pentru orice zi de întârziere, Vova ar fi trebuit să plăteasca 200.000 euro.

În final a reușit, filmul a fost turnat, motocicletele au fost folosite și totul a fost un succes internațional de amploare.

Mă întrebam ce mai poate urma, ce va mai face Vova, după epopeea relatată mai sus.

expoziție de frumos

La ultimul salon auto, organizat cu puțin timp în urmă, standul lui Vova a fost unul dintre cele mai vizitate puncte ale expoziției, unele dintre exponate fiind realizate în doar câteva zile, pentru a fi expuse.

După atâtea evenimente intens promovate, Vova a primit o invitație interesantă, aceea de a participa cu motocicletele sale la o expoziție de custom, ce urmează să fie organizată în primăvara anului viitor în Slovacia, la Bratislava, de firma Custom Chrome Europe.

Și pentru că nu putea să stea liniștit și să morfolească posmagi la gura sobei până la primăvară, Vova a mai venit cu o idee.

expoziție de frumos

A organizat prima expoziție de frumos: pictură, artă decorativă, motociclete, mașini, o lume ciudată, dar foarte interesantă, care a reunit mai mulți pasionați.

Totul a fost găzduit de atelierul din strada Tăbăcarilor, fost magazin Ducati, apoi magazin de motociclete custom, locul de joacă personal a lui Vova, atelier care ar trebui considerat un fel de kilometru zero al construcției de motociclete custom din România.

Tablourile au fost pictate de fiica lui Vova, tânără artistă de numai 10 ani, obiectele decorative din metal sunt făcute de Cristina Dinu, cele din piele de Alina Novac, iar toate celelalte proiecte, începute sau finalizate, motociclete, mașini, triciclu și multe alte minunății, sunt jucăriile lui Vova, cum era de așteptat.

expoziție de frumos

Sper ca inițiativa reprezintă doar prima ediție a expoziției de frumos și va fi urmată de multe alte reluări ale manifestării.

Așadar, pentru pasionații de fiare, de inedit și de frumos, adresa care nu trebuie uitată este: strada Tăbăcarilor, nr.14, sector 4, locul de joacă a lui Vova.

.

Dacă ideea vi s-a părut interesantă, puteţi găsi mai jos câteva articole legate de producţia serialului Harley and the Davidsons, film turnat de Discovery Channel în România.

De vorbă cu Vova, sau până unde poate ajunge nebunia creatoare

Alex Wheeler, omul care a construit motocicletele din serialul Harley and the Davidsons – partea 1-a

Alex Wheeler, omul care a construit motocicletele din serialul Harley and the Davidsons – partea a 2-a

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*