TIBERIU TROIA

Triumph are mari șanse să devină furnizorul de motoare la Moto2

Potrivit Bike Sport News, firma Triumph va deveni furnizorul de motoare al categoriei Moto2 începând din 2018.

Moto2

Începând din 2011, motoarele folosite la clasa Moto 2 au fost cele de Honda CBR 600RR, regulamentul competiției permițând echipelor să utilizeze la alegere numai șasiul.

Dacă la început erau aliniate la start motociclete care foloseau cadre produse de foarte mulți furnizori, în 2-3 ani s-a ajuns la doar trei producători prezenți, cu șanse ca în scurt timp, clasa să devină monomarcă, atât în ceea ce privește motorul, cât și șasiul.

Motorul utilizat în competiție părea o problemă cu puține rezolvări posibile, clasa de 600 cc a motoarelor sportive aflându-se în cădere liberă, cu principalii producători Honda, Suzuki și Kawasaki care nu au modificat motoarele în 4 cilindri pentru a corespunde normelor Euro 4.

În acest fel, rămâneau în joc puține variante, cu Yamaha care a lansat un R6 fantastic, probabil viitoarea motocicletă de folosit la clasa Supersport, MV Agusta cu F3 675, dar cu reale probleme financiare și Triumph, probabil cel mai potrivit furnizor posibil.

Zvonul a circulat începând de la etapa MotoGP desfășurată în Marea Britanie, dar nu a fost nimic sigur, până acum, când se pare că s-a ajuns la o înțelegere.

Motorul care va înlocui actualul CBR 600RR la Moto2 nu va fi cel existent de 675 cc, ci un nou 750 cc cu trei cilindri, care va fi lansat în curând și care probabil că va echipa noul Street Triple.

Moto2

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul  POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*