TIBERIU TROIA

Povestea lui Marcel Chiva şi a trofeelor câștigate la Festivalul Harley-Davidson – St.Tropez 2016

Victoria categorică obținută de Marcel Chiva la Saint Tropez a fost dată uitării, dar, pentru că merita să fie ilustrată, ne-am întâlnit, am încălecat pe o șa și vă spun povestea.

Întâmplarea a făcut ca motocicleta despre care vorbesc să fie terminată exact în ziua în care stabilisem o întâlnire la magazinul Harley-Davidson București.

Plănuisem un material de prezentare a noilor modele proaspăt sosite în România, dar, văzând cât de bine arată ultima creație a lui Marcel, nu am putut să trec pe lângă ea fără să o filmăm.

Am scris pe larg despre reușitele lui Marcel, toate motocicletele construite de el fiind deosebite. Unele mi-au plăcut, altele mai puțin, dar am recunoscut volumul muncii depuse și sentimentele investite.

Marcel Chiva

Modelele Martini, Soldatul, Mamutul și celelalte s-au bucurat de apreciere și chiar de recunoaștere internațională, dar ultimul proiect, Trackster, avea să devină cântecul de lebădă al creatorului Marcel Chiva, fostul meu coleg din perioada Harley-Davidson.

Am prevăzut viitorul succes al motocicletei, mi-am spus părerea chiar în materialul filmat, dovadă clară a afirmației mele și asta nu a fost o simplă presupunere, ci o părere avizată, după studiul a sute de motociclete construite și expuse în multe expoziții internaționale pe care le-am vizitat.

Detaliile tehnice, calitatea execuției, rafinamentul finisajelor și formele alese, tipice pentru un Boardtracker clasic, tip de motocicletă folosită în cursele anilor 1920-1930, desfășurate pe piste ovale din lemn, fac din Trackster o motocicletă de colecție, pe care aproape că ți-e milă s-o folosești.

Marcel Chiva

Cei care sunt vor să se convingă ca nu am exagerat, sau pur și simplu vor să-și satisfacă gustul de frumos, pot vedea motocicleta premiată și trofeele obținute de Marcel Chiva în magazinul Harley-Davidson București, acolo unde sunt expuse toate aceste mici comori.

.

Dacă v-a plăcut filmul pe care l-am pregătit, mai jos puteți găsi începutul poveștii.

Un român a câştigat concursul de custom Harley-Davidson de la St.Tropez – mai 2016

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de ce mai multe ori, cu și despre motociclete. Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*