TIBERIU TROIA

Red Bull Romaniacs ediția a 14-a începe marți 25 iulie la Sibiu

Ediția a 14-a a celei mai dificile competiții de hard enduro, Red Bull Romaniacs, se anunță a fi una dintre cele mai spectaculoase de până acum.

Fotografii Romaniacs 2015

De ani de zile, luna iulie transformă Sibiul, din oraș cultural, în capitala mondială a motociclismului hard enduro.

Considerată cea mai dificilă competiție desfășurata de-a lungul a mai multe zile, Red Bull Romaniacs a pus România pe harta motociclismului mondial, așa cum nu a mai reușit nici o altă competiție până acum.

Faptul că sute de piloți fac eforturi să participe, cheltuiesc 5-6000 euro doar pentru cursă și cei mai mulți vin însoțiți de familii, producătorii de motociclete trimit piloții de uzină și consideră competiția ca o prioritate, reprezintă confirmarea faptului că Red Bull Romaniacs a devenit de mult un succes.

Succes sportiv, promoțional și, cu siguranță, comercial.

Ultimul lucru pe care ar trebui să-l facă cineva ar fi să facă socoteala cât câștigă organizatorii. Beneficiile aduse României sunt greu de calculat și Red Bull Romaniacs a reușit să facă pentru România ceea ce nici o generație de politicieni nu a făcut (e adevărat că nici nu și-au propus asta…).

Fotografii Romaniacs 2015

Graham Jarvis pe bârnă – 2015

Am fost în mai multe magazine din SUA, în care se vindeau DVD-uri și CD-uri și în toate puteai găsi fără eforturi concertul lui Michael Jackson la București și filmul cu Red Bull Romaniacs.

Faptul că etapa Prolog se desfășoară în mijlocul orașului și asistă sute de mii de oameni la spectacol, faptul că traseul încă se mai poate amenaja în pădurile României (cât or mai exista) și, nu în ultimul rând, pentru că organizarea este de excepție, au făcut ca această cursă din România să fie cunoscută în întreaga lume.

În acest an, iubitorii de statistici au toate motivele să fie interesați.

– sportivi din 49 de țări vor lua startul

– sunt înscriși 488 de piloți, din care numai la clasa Bronze sunt 236

– singurul pilot din lume participant la toate cele 14 ediții este românul Emauel (Mani) Gyenes

– Graham Jarvis este de 5 ori câștigător și atacă titlul din acest an

– 4 piloți sunt considerați favoriți la titlu: Graham Jarvis, Jonny Walker, Alfredo Gomez și Wade Young

Romaniacs Sibiu 2015

Jonny Walker, pilotul echipei oficiale KTM la etapa Prolog Romaniacs 2015

Trecând peste statistici și declarațiile oficialilor, părerea mea este că lupta adevarata se va da între Graham Jarvis și Jonny Walker.

Walker fiind mai tânăr cred că va câștiga Prologul, dar prima șansa la victoria finală este după părerea mea a lui Jarvis, un extraterestru pasionat de enduro.

Dar, pentru ca în sport și în special în hard enduro pot apare surprize de toate felurile, să așteptăm cu interes finalul cursei.

Voi fi acolo, vă voi ține la curent cu situația în cursă, voi face niște materiale live și, bineînțeles un filmuleț, poate și interviuri.

Toate cele scrise mai sus reprezintă părerea mea, nu cunosc pe nici unul din cei implicați în organizarea Red Bull Romaniacs, nu am nici un fel de interes, nu îmi fac iluzii că voi câștiga vreun ban din promovarea evenimentului, pur și simplu sunt nevoit să recunosc valoarea acestui eveniment și să fiu mândru de faptul că o activitate din domeniul motociclismului, pe care îl iubesc atât de mult, a făcut România mai cunoscută în lumea largă.

.

Red Bull Romaniacs

Alfredo Gomez

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*